De Academiezaal van Sint-Truiden is dringend aan een opknapbeurt toe. De beelden spreken voor zich. Ludwig Vandenhove (Vooruit) reageerde ontstemd en kaartte het probleem aan in het radioprogramma ‘Thuis in Haspengouw’. Schepen Mieke Claes (N-VA) belooft er werk van te zullen maken.

Raadslid Ludwig Vandenhove (Vooruit) kaartte het probleem van de slechte toestand van de Academiezaal vorige week aan in het radioprogramma ‘Thuis in Haspengouw’. Schepen Mieke Claes (N-VA) reageert: “Het klopt dat er momenteel verschillende gebreken en problemen zijn, erg genoeg. Enerzijds kleine zaken die van dag tot dag worden aangepakt waar mogelijk, anderzijds het grotere dossier van een renovatie die zich opdringt. Ter voorbereiding werken we momenteel aan een dossier inzake materiaal-technische vooronderzoeken en dringende instandhoudingswerken in de Academiezaal. Het herstel van de kapotte stoeltjes is bijvoorbeeld heel specifiek, er zijn er maar weinig die hierin gespecialiseerd zijn. En uiteraard is het wenselijk dat eerst de werken aan het plafond worden uitgevoerd alvorens alle zitjes hersteld worden. De juiste volgorde is nodig.”

Beelden © Rudi De Cock

Lees ook over de prachtige Academiezaal in dit stuk:

Slecht nieuws na harde cijfers: “De stad Sint-Truiden is virtueel failliet door verdubbeling van de schuldenlast door dit bestuur”