Sint-Truiden heeft zijn Trudofeesten; Tongeren haar Kroningsfeesten. Het één week durend evenement vindt plaats van 2 tot en met 9 juli 2023. Het Kroningssecretariaat werd dinsdag geopend en de eerste bezoekers kwamen al tickets kopen.

De Kroningsfeesten staan ingepland bij de aanvang van de zomervakantie in 2023. Gewoonlijk komen er ongeveer 300.000 kijklustigen op af. Meer dan 3.000 figuranten nemen deel aan de vier processies en avondspelen op de Grote Markt.

Daarom dat het Kroningssecretariaat nu al geopend werd aan de Via Julianus 5, vlakbij Toerisme Tongeren. De eerste bezoeker Margriet Theunissen (foto) was er al om 8.45 uur. Zij kwam haar tribunekaarten reserveren. In het Kroningssecretariaat vind je naast tickets ook kerstcadeaus en allerlei leuke spullen, vlaggen én info over de Kroningsfeesten.

Ondertussen zijn de verschillende groepen al begonnen met repetities. De kleren worden gemaakt en de edelknapen kregen dus hun opmeting (foto’s hieronder), straatcomités vergaderen over welke versiering ze in hun buurt gaan ophangen en vanaf januari zullen er opvallend veel mannen met een lange baard en lang haar rondlopen in de stad.

Kaarten voor de processie kosten 15 euro. Voor het avondspel betaal je 18 euro en een Kroningsarrangement kost 80 euro. Je kan de tickets bestellen via www.kroningsfeesten.be of in het Kroningssecretariaat in Via Julianus 5.