Dinsdag was een zeer drukke dag in hartje Sint-Truiden inzake werkzaamheden. De onderhoudswerken aan de Prins Albertlaan, de Spoorwegstraat en de Leopold II-straat zorgen voor aanzienlijke hinder en omleidingen. Tel daar een gaslek bij in de Leopold II-straat en een half lege NMBS-parking en je hebt file.

De werken zouden vrijdag afgerond moeten zijn. Om schade aan voertuigen te voorkomen wordt er aan de buurtbewoners gevraagd om verder weg te parkeren. Op de koop toe werd er dinsdagochtend een gasleiding geraakt in de Leopold II-straat, gelukkig zonder al te veel erg. Maar wel met extra file als gevolg.

Een aantal automobilisten zochten ook een nieuwe parkeerplaats omdat de NMBS-parking vanaf dinsdag betalend is. Dat zorgde voor drukte in de aanpalende straten rond het station. Rond 17 uur stond er een lange file richting Stayen in de Fabriekstraat en op de Tiensesteenweg terwijl op dat moment de NMBS-parking half leeg stond. De combinatie van de werken en de start van betalend parkeren was er wellicht teveel aan.

Kleeflaag

Het doorgaand verkeer wordt deze week omgeleid via de Gorsemweg, de René Lambrechtsstraat, de Fabrieksstraat en de Tiensesteenweg. Als het weer meezit zouden we het weekend ingaan met ‘nieuwe straten’. Maar zover is het nog niet. Voor het plaatsen van het asfalt wordt er een ‘kleeflaag’ aangebracht. Hier rijd je best niet over, want dit kan spatten op de voertuigen veroorzaken. Bij het plaatsen van de toplaag asfalt mag er gedurende een aantal uren niet over de vers aangelegde asfalt gereden worden.