Zadels, motorzaag en werktuigen gestolen

Diefstal

 

In de Zwarteindestraat te Nieuwerkerken is er op vrijdag 30 maart 2018 om 09.25 uur een inbraak in hun paardenstal vastgesteld. De dieven hebben o.a. zadels gestolen.

Nog in de Zwarteindestraat is er op vrijdag 30 maart 2018 om 13.10 uur een poging tot inbraak vastgesteld.

In de Stevoortstraat te Nieuwerkerken is er op vrijdag 30 maart 2018 om 14.28 uur een inbraak in een schuur vastgesteld. De buit is een motorzaag.

Nog in de Stevoortstraat is er op vrijdag 30 maart 2018 om 14.39 uur een inbraak in een loods vastgesteld. Hier hebben de dieven werktuigen meegenomen.

In de Zwarteindestraat te Nieuwerkerken is er op vrijdag 30 maart 2018 om 16.57 uur een poging van inbraak vastgesteld.

Nog in de Zwarteindestraat is er op vrijdag 30 maart 2018 om 17.36 uur een poging van inbraak vastgesteld.

In de Sint-Jansstraat te Sint-Truiden is er op zaterdag 31 maart 2018 om 12.31 uur een diefstal van een brieventas vastgesteld.

Op de Grote Markt is er op zaterdag 31 maart 2018 om 14.05 uur een winkeldiefstal vastgesteld. De buit is o.a. drank en kledij.

In de Schelfheidestraat te Nieuwerkerken is er op maandag 2 april 2018 om 08.30 uur een diefstal van werkmateriaal vastgesteld.

Lokale Politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken geeft tips in verband met de reeks inbraken te Nieuwerkerken.

Nieuwerkerken: Op vrijdag 30 maart 2018 werd in de Zwarteindestraat en de Stevoortstraat op verschillende locaties (magazijn, loods, woning…) ingebroken of gepoogd in te breken. Er werd onder andere werkmateriaal zoals een motorzaag en een boormachine gestolen.
We vragen extra waakzaam te zijn en verdachte situaties steeds te melden via de 101.

Een inbreker probeert altijd met zo weinig mogelijk spullen en in zo kort mogelijke tijd in te breken in een woning of bijgebouw. Een loods of tuinhuis is daar dikwijls een goed middel voor! Dus beveilig deze aanhorigheden ook steeds voldoende:

 • Laat een goed kwaliteitsslot met bijbehoren en bijzetslot plaatsen op de deur;
  •Verminder de doorkijk door middel van folie aan de binnenkant van de ramen en laat daar extra sloten plaatsen;
  •Plaats een smeedijzeren bescherming voor de ramen;
  •Plaats buitenverlichting in je tuin met een bewegingsdetector;
  •Leg grind rond het tuinhuis, zo maak je het inbrekers moeilijk om geluidloos bij het tuinhuis te komen. Grind vind je in verschillende kleuren en vormen, zodat je het altijd bij je tuinhuis kunt laten plaatsen;
  •Neem foto’s en noteer het merk, type en registratienummer van je apparaten;
  •Sluit elektrische fietsen af en bewaar de batterijen in huis;
  •Laat ook geen klinkers of stenen waarmee de oprit gemaakt is, rondslingeren of buiten liggen, want daarmee kan de inbreker eenvoudig de ruit ingooien.

 

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Diefstal
Analyse camerabeelden in Sint-Truiden levert 72% resultaat op

Afgelopen jaar werden er door de medewerkers van het Lokaal Informatiekruispunt (LIK) 245 analyses van camerabeelden (117 privébeelden en 127 stadscamera’s) uitgevoerd naar aanleiding van gerechtelijke feiten. In maar liefst 72% resulteerden de analyses in een positief resultaat, waarbij in 91 dossiers een persoon of een voertuig effectief kon geïdentificeerd …

Diefstal
Politie betrapt inbreker door alerte buurtbewoner

Op donderdag 21 november 2019 kreeg de lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken een oproep van een alerte buurtbewoner, die twee mannen, die zich verdacht gedroegen, had gezien in de buurt van een woning in Sint-Truiden. De buurman had het vermoeden dat de mannen wilden inbreken. Een politieploeg was …

Diefstal
1
Verschillende inbraken gepleegd afgelopen weekend in Sint-truiden

Er vond een inbraak plaats in de Duifhuisstraat in Sint-Truiden op maandag 18 november 2019 om 06.57 uur. Momenteel is de buit is nog niet gekend. Ook waren er afgelopen weekend enkel inbraken. Zo was er op zaterdag 16/11/19 in de Driewilgenstraat in Sint-Truiden een woninginbraak vastgesteld. Maar de dieven …

%d bloggers liken dit: