Bioscoopgroep Lumière heeft aangekondigd dat zij cinema Cameo in Sint-Truiden nieuw leven willen inblazen. De plannen voor de heropening van deze iconische stadsbioscoop zijn in volle gang, met eigenaar Trudo Carlier en Lumière aan het roer van dit ambitieuze project.

Een jaar na de sluiting van cinema Cameo is de weg naar heropening ingezet. Trudo Carlier werkt samen met bioscoopgroep Lumière om de exploitatie van de bioscoop over te nemen en te ondersteunen. Het proces om het gebouw aan de huidige normen aan te passen en de benodigde vergunningen te verkrijgen is gestart. Het doel is duidelijk: de bioscoop heropenen en toegankelijk maken voor iedereen in het hart van Sint-Truiden. “We willen geen enkel bioscoopscherm in Vlaanderen verloren laten gaan. We hebben er al zo weinig in vergelijking met onze buurlanden, vooral in stadscentra,” legt Benny Salaets, CEO van Lumière, uit. “Een stadsbioscoop biedt het hele jaar door cultuur en amusement op een laagdrempelige manier, brengt mensen samen en creëert een levendige dynamiek in de stad.”

Stadsbioscopen

Lumière staat bekend om zijn arthouse stadsbioscopen, maar wil absoluut de eigenheid en naam van Cinema Cameo behouden. Het filmaanbod zal vergelijkbaar blijven met de afgelopen tien jaar, met een mix van de beste blockbusters, kinderfilms, filmparels en titels in het kader van educatieve projecten van omliggende scholen. “Niets kan de ervaring van een film kijken in een kleine, gezellige stadsbioscoop evenaren. De sfeer, de charme, het samen beleven van emoties in een donkere zaal… dat is de echte, onbeschrijfbare magie van de iconische Cameo!” voegt Trudo Carlier toe. “Betaalbare ontspanning in een gezellig kader, dat is wat we aanbieden in Cinema Cameo. We zijn dan ook bijzonder trots de heropening van deze filmtempel te faciliteren.”

De intentie tot heropstart is serieus. Lumière wil zo snel mogelijk een operationeel verantwoordelijke aanwerven, bij voorkeur een jonge en dynamische kracht uit Sint-Truiden. Deze persoon zal onmiddellijk de werken, vergunningen en heropstart mee trekken en zal later, onder begeleiding van Lumière, de bioscoop runnen en de bezoekers hartelijk ontvangen.