Woensdagmiddag kreeg de politiezone Limburg Regio Hoofdstad een melding van een ernstige situatie nabij het station van Hasselt. Wat aanvankelijk werd gerapporteerd als een steekpartij, bleek een schermutseling tussen twee mannen. De verdachte werd donderdag aangehouden. Hij zal zich moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank.

Op de plaats van het incident in de tunnel onder het NMBS-station van Hasselt trof de politie het slachtoffer aan, een NMBS-medewerker van 54 jaar aan. Volgens ooggetuigen had hij de verdachte aangesproken omdat deze in de stationstunnel fietste, iets wat daar niet mag. De opmerking leidde tot een escalatie. De fietser, een 56-jarige man uit Hasselt, reageerde agressief, trok een breekmes, bedreigde de medewerker en verliet daarop de tunnel. Dankzij een gedetailleerde beschrijving van het slachtoffer en camerabeelden uit de nabije omgeving, wist de politie de verdachte op te sporen en aan te houden. Het slachtoffer zelf liep lichte verwondingen op aan de achillespees en werd overgebracht naar het ziekenhuis voor medische verzorging.

De verdachte werd vandaag, donderdag, door het openbaar ministerie via het snelrecht gedagvaard. Het onderzoek is lopende. Ondertussen wordt het slachtoffer verdere ondersteuning geboden om te herstellen van het traumatische voorval.