Op een dankfeest van de Sint-Vincentiusvereniging voor haar vrijwilligers werden de aanwezigen verrast door enkele leden van Fighters Against Cancer (FAC). Die kwamen binnengewandeld met FAC-zakken vol kleren. In zijn verrassingstoespraak kondigde FAC-voorzitter Bert Vanmechelen aan dat de 248 FAC-zakken kleren en beddengoed bevatten voor een totaalbedrag van 47.675 euro.

Verrassing op het Vincentiusfeestje in de brouwerij van Wilderen. Geheel in zijn eigen stijl wandelde FAC-voorzitter Bert Vanmechelen met in zijn kielzog John Petitjean en Ben Onkelinx doodgemoederd de feestzaal binnen met zwarte zakken met in grote witte letters het opschrift ‘FAC-ZAK’. In zijn toespraak (zie filmpje via Facebookpagina TruiensNieuws) kondigde Vanmechelen aan dat FAC met veel liefde 248 van die ‘FAC-zakken, gevuld met warm beddengoed, mutsen, fleecedekens en bufs, goed voor €47.675 aan de minstbedeelden schenkt. Vanmechelen vernoemde expliciet de grootste sponsors tot nu toe: Wasserij St-Joris en wilde weldoener Bernard Derwa. “Beiden steunen Fighters Against Cancer al jarenlang, net zoals vele andere warme mensen, ondernemingen en verenigingen. Deze donatie is slechts het begin van wat Fighters Against Cancer dit jaar wil doen voor hun ‘Fight of the Year’. Het hele jaar lang knokken we met FAC op onze unieke en atypische manier voor twee prachtige projecten: Sint-Vincentius Sint-Truiden vzw én Villa Rozerood vzw in de Panne, een belevingstuin om de zintuigen te prikkelen.”

Nog geen halfjaar geleden doneerde Fighters Against Cancer een recordbedrag van €159.166. Het leeuwendeel hiervan schonken ze aan het Sint-Trudo ziekenhuis van Sint-Truiden voor de bouw van hun dierenpaviljoen. Langdurig zieken kunnen hier hun huisdier op een veilige en hygiënische manier blijven ontmoeten. De bouw van het paviljoen is nu in volle ontwikkeling en zal veel troost en steun bieden.

Meer info: www.fightersagainstcancer.be

Donaties kunnen op rekeningnummer BE 86 363 154 211 650

Foto en filmpje  © Lenny Schoofs