Fighters against Cancer haalt maar liefst 60.166 euro op!

Goed Nieuws
3

De vereniging Fighters Against Cancer heeft bij haar laatste evenement een bedrag opgehaald  van maar liefst 60.166 Euro opgehaald!

Dit met dank aan de 100’en vrijwilligers die instonden voor de organisatie en uiteraard de meer dan 2000 aanwezigen.

De opbrengst gaat volledig naar “Kick Cancer”. Dit is een organisatie die geld inzamelt voor verschillende onderzoeken, op hun website kan je hierover meer informatie vinden.

Wie zijn eigenlijk de Fighters against Cancer? Hieronder volgt een korte samenvatting:

Onder de leiding en impuls van meester Bert VANMECHELEN, voorzitter van Thai-en Mix-fight club ‘DEATH ROW’ te Sint-Truiden werd 5 jaar geleden het team Fighters Against Cancer opgericht om deel te nemen aan Levensloop, georganiseerd door de Stichting tegen Kanker.

Het betreft een team van allerlei vechtsporters en sympathisanten waar tijdens 2 opeenvolgende jaren een absolute topopbrengst kon worden vergaard van resp. meer dan € 30.000 (in 2014) en meer dan € 20.000 (in 2015), dewelke integraal werd gedoneerd aan de STICHTING TEGEN KANKER.

In 2016 is Fighters Against Cancer een v.z.w. geworden en werd een eigen event georganiseerd op de Veemarkt te St- Truiden. De topopbrengst van € 32.000 (!) kon worden overhandigd aan v.z.w. ‘Ons Steentje’ (www.onssteentje.be).

In 2017 werd het event voor de eerste keer georganiseerd in LANDEN en was de ‘Fight of the Year’ voor de organisatie ‘TUKI’ (www.tuki.be), meer bepaald een v.z.w. die tevens inzet om ouders van kinderen met levensbedreigende ziektes financieel, administratief, emotioneel en praktisch te ondersteunen. De cheque van € 40.000 werd dus ook feestelijk overhandigd.

Het zal een GRATIS familie-event worden met diverse activiteiten voor het hele gezin en dit ongeacht of de weergoden goed of slecht gezind zijn… het merendeel van het event is immers overdekt…

Uiteraard hopen we ook dit jaar op enige steun van sponsors want zonder hun is immers niets mogelijk…

Naast zo veel mogelijk fondsen te vergaren via diverse kanalen willen Fighters Against Cancer vooral zo veel mogelijk Fighters mobiliseren en komaf maken met het onterechte negatief imago dat vaak hangt rond vechtsporten….

Laat evenwel duidelijk zijn dat IEDEREEN welkom is in ons team en dus niet enkel vechtsporters.

Fighters Against Cancer wil beklemtonen dat ze vooral het hart op de juiste plaats hebben en dat er NOOIT en OP GEEN ENKELE MANIER een onderscheid wordt gemaakt omtrent ras, nationaliteit of religie…

Echte FIGHTERS hebben een universele taal met waarden als Respect, Doorzettingsvermogen, Kracht en Eergevoel, ongeacht waar ter wereld… spijtig genoeg ook tegelijkertijd waarden die meer en meer verloren gaan in deze maatschappij…

Buiten gekeken op Levensloop Sint-Truiden, buiten geboycot op de locatie in Sint-Truiden en nog steeds alleen, sterker dan voorheen, ZESTIGDUIZEND EURO verzamelen tov de €160000 van de +100 deelnemende organisaties van Levensloop…. SNOEIHARD LACHEN IN HET VUISTJE 😂😂😂😂

Idd Nico!!! Onze slogan is niet voor niks
all for ONE for all!!! Fier en trots dat ik hier ieder jaar mee kan aan werken, met een topteam!! Ieder van ons heeft het hart op de juiste plaats, ieder heeft zijn kwaliteiten en samen vormen we een geweldig team met als groot voorbeeld onze MEESTER😉.
Het mag stillekes stoppen met al die vooroordelen van iedereen. Als ze nu nog niet beseffen dat mensen van de vechtsport ook maar gewone mensen zijn, maar wel met een supergroot hart, die houden van respect en discipline en er voor mekaar staan in goede en slechte tijden, tja dan weten ze niet wat het leven eigenlijk inhoud en dan missen ze wss liefde en samenhorigheid in hun eigen leven, ofwel kennen ze het gewoon niet. #fightersagainstcancer
#topteam

Idd Nico F.A.C wordt geboycot langs alle kanten, en er moet toch eens iets van mijn lever.
Er zijn of is een organisatie in st-truiden waar elk jaar gevochten wordt, 2 jaar terug een massa auto’s beschadigd aan de sportplein. Elk jaar een politie macht aanwezig & zij mogen jaar op jaar opnieuw organiseren zonder probleem. Ik vraag mij af waar die PV’s naartoe gaan, verticaal in de schuif waarschijnlijk!!!!!

F.A.C heeft 5jaar organisaties achter de rug waar zelfs nog nooit een PV is op gemaakt voor verkeerd te parkeren & steeds in orde met al wat zij ons oplegde en toch krijgen wij een verbod op gelegd door onze stad (dit alles zonder concerten bewijzen of lasten … Lang leven onze democratie)

Ik ga terug in de tijd, toen ik 20jaar geleden begon met DEATH ROW was het zelfde liedje, wij konden nergens terecht voor een training locatie, laat staan iets van materiaal, heb in de tijd alle scholen & politiekers aangesproken….. MAAR NIETS.
Onze club heeft dus meer dan 18jaar alleen moeten overleven wij hebben ons plan moeten leren trekken om te overleven financieel & materieel,, je moest eens weten wat ik allemaal in elkaar heb geknutseld om te kunnen trainen en waar wij ons moesten voorbereiden op titel gevechten ….. ik herinner mij Rafke zijn 1ste titel gevecht in 2001 voorbereid op een Nieuwjaar in een garageke … elke maand de centjes bij elkaar sprokkelen om alles te kunnen betalen (of bijsteken uit eigen zak ☹) iedereen kent nu Death Row maar geloof mij wij hebben zwarte gezien i/h verleden.

3 reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Boomgaardenstraat actief met Buurtcomité en Buurtcafé

Buurtcomité Boomgaardenstraat Sinds oktober is er een nieuwe verenging in Sint-Truiden: het Buurtcomité Boomgaardenstraat. De Boomgaardenstraat is een rustige straat met beperkte toegang, vlak achter het station. Het Buurtcomité Boomgaardenstraat richt zich naar de ganse buurt. In de Boomgaardenstraat wonen vele jonge gezinnen met kindjes. Heden mag er geen knuffel …

Goed Nieuws
Hiep Hiep Hoera, er is er ééntje jarig

Geboren als Joseph, Hubert, Jacques Lacroix, maar beter bekend als Jos Lacroix. Onze eindredacteur mag vandaag 70 kaarsjes uitblazen ! Jos Lacroix is een duizendpoot, zo is hij verbonden aan de ‘Keizerlijke Commanderie van de edele Haspengouwse fruittelers en hun gastronomie’. Als voorzitter kwam hij onlangs nog in de krant …

Goed Nieuws
Handelaars Sint-Martenplein maken gelijktijdig etalage

Solidariteit, dat is wat we nodig hebben om het Covid-19 virus in te perken. De handelaars van het St-Maartenplein geven wat dat betreft alvast het goede voorbeeld.   Zij gingen immers afgelopen week allemaal gelijktijdig hun etalage een nieuw jasje geven, aangepast aan de tijd van het jaar.    “Het …

%d bloggers liken dit: