De vereniging Fighters Against Cancer heeft bij haar laatste evenement een bedrag opgehaald  van maar liefst 60.166 Euro opgehaald!

Dit met dank aan de 100’en vrijwilligers die instonden voor de organisatie en uiteraard de meer dan 2000 aanwezigen.

De opbrengst gaat volledig naar “Kick Cancer”. Dit is een organisatie die geld inzamelt voor verschillende onderzoeken, op hun website kan je hierover meer informatie vinden.

Wie zijn eigenlijk de Fighters against Cancer? Hieronder volgt een korte samenvatting:

Onder de leiding en impuls van meester Bert VANMECHELEN, voorzitter van Thai-en Mix-fight club ‘DEATH ROW’ te Sint-Truiden werd 5 jaar geleden het team Fighters Against Cancer opgericht om deel te nemen aan Levensloop, georganiseerd door de Stichting tegen Kanker.

Het betreft een team van allerlei vechtsporters en sympathisanten waar tijdens 2 opeenvolgende jaren een absolute topopbrengst kon worden vergaard van resp. meer dan € 30.000 (in 2014) en meer dan € 20.000 (in 2015), dewelke integraal werd gedoneerd aan de STICHTING TEGEN KANKER.

In 2016 is Fighters Against Cancer een v.z.w. geworden en werd een eigen event georganiseerd op de Veemarkt te St- Truiden. De topopbrengst van € 32.000 (!) kon worden overhandigd aan v.z.w. ‘Ons Steentje’ (www.onssteentje.be).

In 2017 werd het event voor de eerste keer georganiseerd in LANDEN en was de ‘Fight of the Year’ voor de organisatie ‘TUKI’ (www.tuki.be), meer bepaald een v.z.w. die tevens inzet om ouders van kinderen met levensbedreigende ziektes financieel, administratief, emotioneel en praktisch te ondersteunen. De cheque van € 40.000 werd dus ook feestelijk overhandigd.

Het zal een GRATIS familie-event worden met diverse activiteiten voor het hele gezin en dit ongeacht of de weergoden goed of slecht gezind zijn… het merendeel van het event is immers overdekt…

Uiteraard hopen we ook dit jaar op enige steun van sponsors want zonder hun is immers niets mogelijk…

Naast zo veel mogelijk fondsen te vergaren via diverse kanalen willen Fighters Against Cancer vooral zo veel mogelijk Fighters mobiliseren en komaf maken met het onterechte negatief imago dat vaak hangt rond vechtsporten….

Laat evenwel duidelijk zijn dat IEDEREEN welkom is in ons team en dus niet enkel vechtsporters.

Fighters Against Cancer wil beklemtonen dat ze vooral het hart op de juiste plaats hebben en dat er NOOIT en OP GEEN ENKELE MANIER een onderscheid wordt gemaakt omtrent ras, nationaliteit of religie…

Echte FIGHTERS hebben een universele taal met waarden als Respect, Doorzettingsvermogen, Kracht en Eergevoel, ongeacht waar ter wereld… spijtig genoeg ook tegelijkertijd waarden die meer en meer verloren gaan in deze maatschappij…