De oudste kleuters van Freinetschool Het Wijdeland te Brustem mogen zich dit jaar de meest ondernemende kleuters van Vlaanderen noemen. Het is een prijs die jaarlijks uitgereikt wordt door de Vlaamse Jonge Ondernemingen Vlajo.
  • Tekst en foto’s – ©Stefanie Knaepen

De Truiense kleuters kregen de prijs ‘Meest Ondernemende Kleuters’ omdat ze een origineel feest voor Doedel, de mascotte van VLAJO, hebben verzonnen. Ze slaagden er ook in om dat feest om te zetten in een Doedellied met bijpassende videoclip. “Het talent van elke kleuter kwam dus aan bod”, vertelt juf Hilde. “Er kwam heel wat bij kijken, zoals een feest bedenken en uitwerken, een nieuwe tekst voor het lied maken, het lied inzingen en aanleren aan de andere kinderen van de klas, foto’s en filmpjes  maken en mee beslissen hoe de clip eruit moest zien.” 

De kleuters genieten ook van de media-belangstelling. Zo kwam er op dinsdag 19 april een mobiele studio naar de klas om het lied ‘echt’ op te nemen; “En op 14 mei mogen we met de hele klas naar Walibi om onze gouden beker en prijs in ontvangst te nemen”, besluit de juf.