Het Sint-Trudo Ziekenhuis is bezig met de bouw van een paviljoen waarin o.a. langdurige, bedlegerige of palliatieve patiënten hun huisdieren kunnen ontvangen. Het nieuwe paviljoen is voorzien voor 2022.

Het is algemeen geweten dat in het Sint-Trudo Ziekenhuis geen dieren zijn toegestaan vanwege hygiëne en veiligheidsredenen.  Tijdens het verblijf In het Sint-Trudo Ziekenhuis is de gezondheid van de patiënten prioritair. Hierbij tracht men iedere patiënt een zo goed mogelijk verblijf te garanderen.

Om langdurige, bedlegerige of palliatieve patiënten de kans te geven om hun huisdier nog te zien tijdens hun verblijf in het ziekenhuis, wordt er een paviljoen gebouwd die aansluit op de patiënten-gang van het ziekenhuis.  Dit paviljoen zorgt ervoor dat de huisdieren toegelaten kunnen worden voor  hoger vermelde groep patiënten en niet terechtkomen in de hoofdafdeling van het ziekenhuis waardoor de hygiëne en veiligheid van de andere patiënten gegarandeerd blijven.

Het paviljoen kijkt uit op de binnentuin van het ziekenhuis. Hierdoor kunnen patiënten en hun bezoekers tijdens mooi weer nog genieten van de binnentuin.

Het paviljoen met binnentuin zal zeker een surplus zijn voor het ziekenhuis.  De patiënten kunnen in deze ‘warme’ omgeving nog troost en liefde vinden van hun trouwe huisdier.