De stad Landen engageerde zich mee voor de Koesterweek van het Berrefonds. “Soms gebeurt het ondenkbare en sterft een kind. Bij het onmetelijke verdriet dat gezinnen op dat moment overvalt, is het heel belangrijk dat we als samenleving zorg dragen voor elkaar”, zegt schepen Saartje Ieven. “Daarom nemen we deel aan de Koesterweek van het Berrefonds, een vzw die al bijna veertien jaar families ondersteunt na het overlijden van een kind.”

 

Landen hees deze week de koestervlag, een teken van engagement en ondersteuning van de Koesterweek van het Berrefonds. Schepen Saartje Ieven legt uit waarom de Koesterweek zo belangrijk is: “Zo staan we stil bij alle gezinnen met verdriet in onze stad. Op zondag 11 december was het  Wereldlichtjesdag en staken mensen over de hele wereld een kaarsje aan voor kindjes die gemist worden. Zo ontstond een golf van troostend licht die door de verschillende tijdzones over de hele wereld reist. Wij tonen als stad alvast ons hart en roepen al onze inwoners op om tijdens de Koesterweek hetzelfde te doen. Kijk op koesterweek.be wat je nog kan doen om mee het verschil te maken.”

Tijdens de Koesterweek zal het Berrefonds nog andere activiteiten organiseren zoals gratis webinars en een podcast om dit grote verdriet beter zichtbaar te maken. “Samen maken we het verschil en tonen we aan gezinnen met verdriet om een kind dat ze er niet alleen voor staan”,  vult Christine Vandenhole, oprichter van het Berrefonds aan. “Het is goed dat we als samenleving tonen dat we ouders zien en steunen in hun verdriet. Jammer genoeg kent iedereen wel iemand die een kind verloor. Dus iedereen kan ook een klein stukje verantwoordelijkheid nemen om een troostend signaal en wat extra warmte aan deze gezinnen te geven. Zeker in aanloop naar de feestdagen is dat ontzettend belangrijk”, besluit Vandenhole.