Na het ochtendgrijs is het donderdag half- tot zwaarbewolkt. In de namiddag stijgt de kans vanaf 14 uur op buien met plaatselijk stevig onweer. Het KMI kondigt code geel af voor onze regio. Er kan daarbij veel neerslag in korte tijd vallen met mogelijk ook hagel. Hoeveelheden tot meer dan 20 mm neerslag in één uur tijd zijn lokaal mogelijk. Het kwik schommelt rond 22 graden. De wind is eerst zwak tot matig uit veranderlijke tot zuidwestelijke richtingen. Later wordt hij meestal matig uit west tot zuidwest. De vorige keer ontsnapte Haspengouw aan de felheid van de regenbuien, en ook deze keer is er kans dat de kern van hevigheid meer boven Hasselt ligt dan eronder.

Donderdagavond en -nacht wordt het meestal zwaarbewolkt met in vele streken regen of buien. Plaatselijk kunnen er nog fikse onweersbuien vallen, en dat in gans Vlaanderen. De minima houden het op 11 of 12 graden. De zuidwestenwind waait matig.

Vrijdagochtend is het eerst eerder bewolkt met nog kans op wat regen, maar het wordt al gauw overal droog met opklaringen die in de namiddag alsmaar breder worden. Het is minder zacht bij maxima van 13 tot 16 graden. De zuidwestenwind is matig en neemt geleidelijk af.

Zaterdag start zonnig met soms hoge sluierwolken. In de loop van de dag wordt het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt met op het einde van de dag een toenemende kans op neerslag. We halen maxima van 13 tot 18 graden bij een zwakke tot matige zuidenwind.