Vrijdagochtend begint de dag aanvankelijk droog. Maar in de loop van de ochtend verwachten we dat er een nieuwe, stevige regenzone over Haspengouw trekt. Later in de namiddag of ’s avonds komen er terug opklaringen. Het wordt opvallend zacht met maxima rond 13 graden in Zuid-Limburg. De matige zuidenwind neemt toe en wordt vaak vrij krachtig.

Vanavond en vannacht kunnen er lokaal nog wat lichte buitjes vallen. De minima liggen tussen 6 en 10 graden. De zuidwestenwind wordt wat rustiger.

Zaterdag is er veel bewolking met enkele buien. In de loop van de dag wordt het droger met bredere opklaringen bij een dagtemperatuur van 11 graden. De wind waait matig uit het zuidwesten en neemt in de loop van de dag wat af.

Zondagochtend krijgen we mooie opklaringen, maar schijn bedriegt. Ook dan zal de bewolking snel weer toenemen en volgt er regen. De thermometer haalt overdag 10 graden in gans Vlaanderen en ook bij ons. De wind waait zwak tot meestal matig uit zuidelijke richtingen.

Maandagochtend is het in een groot deel van het land droog met mooie opklaringen. Maar ook dan weer hetzelfde scenario: in de loop van de dag trekt een regenzone over Haspengouw. Eén schrale troost: die begint in West-Vlaanderen en dus hebben wij enkele uren meer zon voor de donkere wolken, gevuld met water over ons kan uitregenen. De maxima liggen tussen 6 en 10 graden. De wind waait matig uit het zuidwesten.

Vanaf dinsdag liggen de weerkaarten voorlopig een pak gunstiger voor de zon. Daarover later meer.