Nieuws in ‘t kort uit Haspengouw – vrijdag 30 juni 2023

WEERSVERWACHTING voor HASPENGOUW –

Vandaag genieten we van zonnige perioden met 24 graden op de thermometer.

NIEUWS –

Het volkse café Kosterhuis van Nieuwerkerken krijgt een aflossing van de wacht. ‘Moeder’ Georgette Ilsbrouks geeft na 30 jaar trouwe dienst de fakkel door aan neef Koen Vandenreyt. Die heeft er een mooi palmares opzitten in de Pacific en tenniscenter Wimbledon.

De Truiense Nathalie Tachelet zal als DJ Natachelet optreden op Rock Werchter. Het muzikale verhaal startte voor Nathalie in 2022. De laatste tijd gaat het hard met optredens op het Nederlandse punk- en hardcorefestival Jera On Air en in de AB. Binnenkort staat ze gepland voor Alcatraz Open Air Kortrijk. En nu vrijdag dus op Rock Werchter.

Naar schatting trekken 7500 jongeren vanavond naar Alken om de vakantie in te zetten op de grootste fuif van Chiro Jokadi. Het is de 39ste editie van de Openluchtfuif. De chirogroep heeft 9.000 liter bier voorzien, een podium van 30 bij 14 meter en een eigen verkeersplan.

LOKALE ACTIVITEITEN

In Sint-Truiden organiseert museum De Minderen op 5 juli een workshop onder de title ‘Een huisje van karton’. Haal de beste Bob de Bouwer in jezelf en je (klein)kinderen naar boven en bouw een opvouwbaar huisje in karton. Met alles erop en eraan: een pannendak, leuke raampjes en kleine meubeltjes. Praktisch: voor kinderen van 4 tot 12 jaar, van 14u tot 16u. Kostprijs: € 5,00 per kind. Begeleidende volwassenen mogen gratis mee. Inschrijven via info@demindere.be of via 011 67 29 71.

Wie in de vakantie de sportieve toer wil opgaan kan zeker eens gaan kennismaken op Tennisclub De Born in de Bornedries 66 te Sint-Truiden. Op 3 juli starten ze daar met tenniskampen voor de kinderen en een startersprogramma voor de volwassenen. Inschrijven kan via de site www.deborn.be