Het KMI heeft code oranje uitgevaardigd voor krachtige windstoten in heel Vlaanderen. In Limburg zal de wind fors toenemen met vanavond hevige rukwinden tot 110 km per uur. Er zal schade mogelijk zijn. Voor alle hulp waarbij geen mensenlevens worden bedreigd is het noodnummer 1722 actief gezet.

Storm Louis trekt vandaag over het land. Het KMI voorspelt voor de late namiddag rukwinden die kunnen oplopen tot 100 kilometer per uur. Vanavond en tot na middernacht gaat het er nog steviger aan toe. De hulpverleningszone Zuid-West Limburg staat paraat om uit te rukken bij stormschade of wateroverlast. Voor niet-dringende hulp kan je hen contacteren op het nummer 1722, via het e-loket www.1722.be of de stormlijn bellen via 011 24 88 00. Er wordt opgeroepen om enkel 112 te bellen bij acuut gevaar of gewonden.

Openbare domeinen in Sint-Truiden gesloten

Als voorzorgsmaatregel voor het aangekondigde stormweer heeft burgemeester Kempeneers beslist om de toegang tot het stadspark, ’t Speelhof en de vesten op donderdag 22 februari vanaf 17 uur tot nader order te sluiten. Er wordt gevraagd om geen auto’s onder bomen te parkeren. Burgers worden ook aangeraden om de borden ‘niet betreden bij storm’ in bosrijke omgevingen te respecteren en een extra oogje in het zeil te houden voor wie kwetsbaar en hulpbehoevend is.