Vandaag is het wisselend tot vaak zwaarbewolkt met in de loop van de dag enkele buien. We halen maxima tot 10 of 11 graden in Haspengouw. Er waait een meestal matige wind uit noordwestelijke richting die wat koud kan aanvoelen. Vannacht wordt het overal droog en is er kans op plaatselijke mistbanken. Het koelt af tussen 2 en 7 graden bij een zwakke wind uit noord tot noordwest.

Zaterdag is het grijs met nevel of lokale mist, en mogelijk ook hier en daar wat motregen in de ochtend. In de loop van de dag verschijnen er enkele opklaringen. De maxima schommelen tot 13 of 14 graden in Zuid-Limburg. De wind is zwak tot soms matig uit noord tot noordoost.

Zondag verwachten we lokale lage wolken of mistbanken. Overdag wisselen soms brede opklaringen af met wolkenvelden. Met een beetje geluk wordt het best wel zonnig in Haspengouw. Een plaatselijk buitje is niet helemaal uitgesloten. Naar de avond toe klaart het grotendeels uit. De maxima liggen van 13 tot 16 graden. Er waait een overwegend zwakke wind uit het oosten.

Maandag is het eerst vrij zonnig met hoge sluierwolken. De bewolking neemt toe en er bereikt een regenzone Limburg. Het wordt wel warm tot 17 graden.

© Media Haspengouw