• Vrijdag 24 maart, 6.30 uur

In de ochtend blijft het droog maar naar de middag toe wordt het wisselvallig met in de loop van de (na)middag buien die ook intenser en zelfs onweerachtig kunnen worden. Er is daarbij kans op korrelhagel. De maximumtemperatuur klokt in Haspengouw af op 13 graden. De wind waait krachtig met tijdens de buien rukwinden tot 65 km/u of iets meer.

Vanavond en vannacht blijft het wisselvallig met buien die vanavond nog tijdelijk onweerachtig kunnen zijn. Het koelt af tussen 4 en 8 graden bij een nog steeds vrij krachtige wind uit zuidwest met nog steeds rukwinden tot 65 km/h.

Zaterdag is het wisselvallig en winderig met buien die gepaard kunnen gaan met een donderslag. De maxima schommelen tussen 12 à 13 graden. De wind waait vrij krachtig.

Zondag trekt een actieve regenzone over Vlaanderen en ook Zuid-Limburg krijgt ervan langs met zwaarbewolkt tot betrokken weer met regen. ’s Avonds wordt het droger. De maxima liggen tussen 6 en 9 graden. De wind is overwegend matig en draait van zuid naar noord.

Vanaf maandag nog frisser weer.