Het befaamde kasteel van Wijer in Nieuwerkerken staat te koop voor 2,5 miljoen. Het zeer goed onderhouden kasteel is doet je dromen van prinsen en prinsessen.

Vollediger dan dit kasteel vind je nauwelijks ergens nog. Het domein is compleet ingericht en heeft alle karaktereigenschappen van een heus kasteel: feeërieke vertrekken, een buitenzwembad, een ingericht café en een slotgracht. ‘Chateau de Weijer’ oogt idyllisch en is helemaal instapklaar.

Ooit was het kasteel de zetel van de heren van de heerlijkheid die Wijer en Kozen omvatte. Van 1365 tot 1423 was het bezit van de familie De Vivario (Van de Wijer); van 1423 tot 1485 was ze eigendom van de Heren van Diest; van 1485 tot 1672 van de familie De Kerckhem.

De toren is laatgotisch en later verbouwd in Maaslandse renaissancestijl.  In de tweede helft van de 17e eeuw kwam de familie in geldgebrek en werd het kasteel verkocht aan de Landcommandeur van Alden Biesen, en vanaf 1699 was het in bezit van de familie Van Afferden. Later veranderde het nog van eigenaar. De huidige aanblik van het kasteel dateert van ongeveer 1910.