Op heterdaad betrap met geld stelen

Inbraken

Bij  Aveve Tuincentrum Degol op de Grote Steenweg 76, 3440 Zoutleeuw heeft de eigenaar een diefstal van geld kunnen verhinderen.

Net voor het sluitingsuur kwam er een man en vrouw binnen. De vrouw leidde de uitbater af met iets te vragen wat achterin stond in de winkel. Toen de eigenaar het vreemd vond dat de man achterbleef ging hij onmiddellijk terug naar voor in de winkel waar hij de tweede persoon aantrof met geld van de zaak in zijn handen. De daders zijn gaan lopen de uitbater heeft dan onmiddellijk de politie verwittigd, waarna een grote zoekactie van de politie is begonnen en die kregen versterking van de helikopter.

Hier een paar verhalen die op Facebook staan van mensen uit de buurt die de zoekactie hebben gezien.

S.V: Overval geweest op Aveve. Daar zijn ze gevlucht en het bos achter Vanleeuw in gelopen. Ze zijn op zoek naar 1 man en 1 vrouw. Man met witte t-shirt. Hij is bij garage Joris in Dormaal en Vonckx gaan vragen om een taxi te bellen. Daar hadden ze het door en hebben ze de politie gebeld. De man is opnieuw gevlucht richting visvijver De Pen. Ze zijn nog steeds naar de 2 personen op zoek, vandaar de helikopter. De personen spreken Frans.

S.V: Mama stond hier in de keuken en ineens stond de tuin vol politie. Ze hebben onze paardenstallen en garage gecontroleerd want ze hadden schrik dat ze zich ergens hadden verstopt.

N.G: Het was GEEN gewapende overval, diefstal heterdaad, papa heeft hen betrapt, lichte strubbeling waarop ze zijn gaan lopen. Het viel al bij al nog mee. Verdachten zijn vermoedelijk nog in de buurt, zijn te voet gevlucht. Merci allemaal!!

 

 

Foto Street View

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Inbraken
Poging tot inbraak bij Cardelly Store op de Grote Markt

Op de Grote Markt in Sint-Truiden hebben dieven vannacht een bezoekje aan Cardelly Store willen brengen. Echter is het bij een poging en een vernielde deur gebleven. Er hangen camera’s op de Grote Markt, maar door het carnavalsweekend met kermis zijn deze niet werkende. UPDATE: de politie laat net weten …

Inbraken
Politiezone kanton Borgloon noteert sterke daling van het aantal woninginbraken in 2019.

In 2019 stelde Politiezone kanton Borgloon 122 woninginbraken vast, de pogingen meegerekend. Dat is een daling van 26 procent ten opzichte van 2018. Sinds 2000 is dit zelfs het laagst aantal inbraken vastgesteld in de politiezone.   2016 2017 2018 2019   Alken 44 36 48 32 – 33,33 % …

Inbraken
1
Inbrakenplaag teistert Groot-Gelmen: ook De Zwaan en ‘t Lelijke eendje zijn slachtoffer

Stilaan raakt bekend dat er niet alleen werd ingebroken bij Jacques Groentechniek. Ook de horecazaken in Groot-Gelmen bleven niet gespaard, in zowel restaurants ‘t Lelijke eendje als in De Zwaan werd er ingebroken en werd de inhoud van de kluizen meegenomen. Personen die iets gezien hebben mogen steeds contact opnemen …

%d bloggers liken dit: