Op heterdaad betrap met geld stelen

Inbraken

Bij  Aveve Tuincentrum Degol op de Grote Steenweg 76, 3440 Zoutleeuw heeft de eigenaar een diefstal van geld kunnen verhinderen.

Net voor het sluitingsuur kwam er een man en vrouw binnen. De vrouw leidde de uitbater af met iets te vragen wat achterin stond in de winkel. Toen de eigenaar het vreemd vond dat de man achterbleef ging hij onmiddellijk terug naar voor in de winkel waar hij de tweede persoon aantrof met geld van de zaak in zijn handen. De daders zijn gaan lopen de uitbater heeft dan onmiddellijk de politie verwittigd, waarna een grote zoekactie van de politie is begonnen en die kregen versterking van de helikopter.

Hier een paar verhalen die op Facebook staan van mensen uit de buurt die de zoekactie hebben gezien.

S.V: Overval geweest op Aveve. Daar zijn ze gevlucht en het bos achter Vanleeuw in gelopen. Ze zijn op zoek naar 1 man en 1 vrouw. Man met witte t-shirt. Hij is bij garage Joris in Dormaal en Vonckx gaan vragen om een taxi te bellen. Daar hadden ze het door en hebben ze de politie gebeld. De man is opnieuw gevlucht richting visvijver De Pen. Ze zijn nog steeds naar de 2 personen op zoek, vandaar de helikopter. De personen spreken Frans.

S.V: Mama stond hier in de keuken en ineens stond de tuin vol politie. Ze hebben onze paardenstallen en garage gecontroleerd want ze hadden schrik dat ze zich ergens hadden verstopt.

N.G: Het was GEEN gewapende overval, diefstal heterdaad, papa heeft hen betrapt, lichte strubbeling waarop ze zijn gaan lopen. Het viel al bij al nog mee. Verdachten zijn vermoedelijk nog in de buurt, zijn te voet gevlucht. Merci allemaal!!

 

 

Foto Street View

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inbraken
1
Inbrakenplaag teistert Groot-Gelmen: ook De Zwaan en ‘t Lelijke eendje zijn slachtoffer

Stilaan raakt bekend dat er niet alleen werd ingebroken bij Jacques Groentechniek. Ook de horecazaken in Groot-Gelmen bleven niet gespaard, in zowel restaurants ‘t Lelijke eendje als in De Zwaan werd er ingebroken en werd de inhoud van de kluizen meegenomen. Personen die iets gezien hebben mogen steeds contact opnemen …

Diefstal
Verdachte situaties onmiddellijk melden via 011-70 19 11.

Ondanks de arrestatie van afgelopen week, werden er dit weekend, spijtig genoeg, weer twee diefstallen uit voertuigen vastgesteld. Momenteel worden alle mogelijke tips onderzocht en er worden extra patrouilles ingezet, maar we roepen ook de burgers op om verdachte situaties onmiddellijk te melden via 011-70 19 11. Preventie tips Parkeer …