Op heterdaad betrap met geld stelen

Inbraken

Bij  Aveve Tuincentrum Degol op de Grote Steenweg 76, 3440 Zoutleeuw heeft de eigenaar een diefstal van geld kunnen verhinderen.

Net voor het sluitingsuur kwam er een man en vrouw binnen. De vrouw leidde de uitbater af met iets te vragen wat achterin stond in de winkel. Toen de eigenaar het vreemd vond dat de man achterbleef ging hij onmiddellijk terug naar voor in de winkel waar hij de tweede persoon aantrof met geld van de zaak in zijn handen. De daders zijn gaan lopen de uitbater heeft dan onmiddellijk de politie verwittigd, waarna een grote zoekactie van de politie is begonnen en die kregen versterking van de helikopter.

Hier een paar verhalen die op Facebook staan van mensen uit de buurt die de zoekactie hebben gezien.

S.V: Overval geweest op Aveve. Daar zijn ze gevlucht en het bos achter Vanleeuw in gelopen. Ze zijn op zoek naar 1 man en 1 vrouw. Man met witte t-shirt. Hij is bij garage Joris in Dormaal en Vonckx gaan vragen om een taxi te bellen. Daar hadden ze het door en hebben ze de politie gebeld. De man is opnieuw gevlucht richting visvijver De Pen. Ze zijn nog steeds naar de 2 personen op zoek, vandaar de helikopter. De personen spreken Frans.

S.V: Mama stond hier in de keuken en ineens stond de tuin vol politie. Ze hebben onze paardenstallen en garage gecontroleerd want ze hadden schrik dat ze zich ergens hadden verstopt.

N.G: Het was GEEN gewapende overval, diefstal heterdaad, papa heeft hen betrapt, lichte strubbeling waarop ze zijn gaan lopen. Het viel al bij al nog mee. Verdachten zijn vermoedelijk nog in de buurt, zijn te voet gevlucht. Merci allemaal!!

 

 

Foto Street View

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Diefstal
Verdachte situaties onmiddellijk melden via 011-70 19 11.

Ondanks de arrestatie van afgelopen week, werden er dit weekend, spijtig genoeg, weer twee diefstallen uit voertuigen vastgesteld. Momenteel worden alle mogelijke tips onderzocht en er worden extra patrouilles ingezet, maar we roepen ook de burgers op om verdachte situaties onmiddellijk te melden via 011-70 19 11. Preventie tips Parkeer …

Diefstal
Geld, juwelen en wijn gestolen

In de Schepen Dejonghstraat te Sint-Truiden is er op zaterdag 24 november 15.42 uur een diefstal uit een voertuig vastgesteld. In de Zoutstraat te Sint-Truiden is er op zondag 25 november 2018 om 14.13 uur een diefstal uit een voertuig vastgesteld. Hier is een handtas gestolen. In de  Nielstraat te Gingelom …

Inbraken
Driemaal geen buit bij inbraak

In de Viaductstraat te Sint-Truiden is er op woensdag 14 november 2018 om 06.39 uur een inbraak in een gebouw vastgesteld. Er is geen buit. In de Opcosenstraat te Nieuwerkerken is er op woensdag 14 november 2018 om 07.28 uur een inbraak in een gebouw vastgesteld. Hier is ook geen buit. …