Landenaar Reinout Buys (35) wil met zijn Facebookpagina “Haspengouw – Vlaams – Brabant” de gemeenten Tienen, Hoegaarden, Linter, Zoutleeuw, Landen, Kortenaken en Geetbets  oproepen om zich te promoten als Vlaams – Brabantse Haspengouwse gemeenten. Het lijkt er op dat we voor de provincie Vlaams – Brabant niet bestaan.

“Waar Waals – Brabant  pronkt met Brabants Haspengouw, doet Vlaams – Brabant er afstand van door Zuid – Hageland in haar toeristische communicatie te gebruiken” zo zegt de initiatiefnemer. “Nochtans heeft het landschap vanaf Tienen duidelijk Haspengouwse kenmerken” stelt hij.

“Een tijd geleden had de provincie Vlaams – Brabant nochtans een boekje uitgegeven onder de titel “15 wandelingen in Hagelands Haspengouw”, als je vandaag op de provinciale website deze trefwoorden ingeeft kom je op een gewiste pagina uit”, geeft Buys mee.

Om die leemte in te vullen neemt hij nu zelf het initiatief om dit mooie regionaal landschap te promoten. Hij roept individuen en verenigingen uit de respectievelijke gemeenten op om interessante weetjes, foto’s en activiteiten op deze pagina te delen. 

“Van onderuit kunnen we Vlaams – Brabants Haspengouw ’empoweren'”. Duidelijk het doel van deze pagina. Wie wil helpen met de uitbouw van dit project is van harte welkom.

https://www.facebook.com/Haspengouw-Vlaams-Brabant