“Van onderuit kunnen we Vlaams – Brabants Haspengouw ’empoweren'”

In de rand

Landenaar Reinout Buys (35) wil met zijn Facebookpagina “Haspengouw – Vlaams – Brabant” de gemeenten Tienen, Hoegaarden, Linter, Zoutleeuw, Landen, Kortenaken en Geetbets  oproepen om zich te promoten als Vlaams – Brabantse Haspengouwse gemeenten. Het lijkt er op dat we voor de provincie Vlaams – Brabant niet bestaan.

“Waar Waals – Brabant  pronkt met Brabants Haspengouw, doet Vlaams – Brabant er afstand van door Zuid – Hageland in haar toeristische communicatie te gebruiken” zo zegt de initiatiefnemer. “Nochtans heeft het landschap vanaf Tienen duidelijk Haspengouwse kenmerken” stelt hij.

“Een tijd geleden had de provincie Vlaams – Brabant nochtans een boekje uitgegeven onder de titel “15 wandelingen in Hagelands Haspengouw”, als je vandaag op de provinciale website deze trefwoorden ingeeft kom je op een gewiste pagina uit”, geeft Buys mee.

Om die leemte in te vullen neemt hij nu zelf het initiatief om dit mooie regionaal landschap te promoten. Hij roept individuen en verenigingen uit de respectievelijke gemeenten op om interessante weetjes, foto’s en activiteiten op deze pagina te delen. 

“Van onderuit kunnen we Vlaams – Brabants Haspengouw ’empoweren'”. Duidelijk het doel van deze pagina. Wie wil helpen met de uitbouw van dit project is van harte welkom.

https://www.facebook.com/Haspengouw-Vlaams-Brabant

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

In de rand
12DE INNOVATIECAMPAGNE VOOR LAND- EN TUINBOUWERS

Op 1 januari 2020 startte de 12e innovatiecampagne van het Innovatiesteunpunt voor landbouw en platteland. De campagne richt zich tot alle land- en tuinbouwers die een vernieuwend project of idee willen realiseren op hun bedrijf. Gezocht: innovators zoals Pieter Innovatie opent nieuwe perspectieven voor het eigen bedrijf en innovatieve ondernemers …

In de rand
BelOrta viert International Apple Day met een appeltje voor onderweg

Maandag 21 oktober staat wereldwijd in het teken van de International Apple Day. Reeds sinds 1990 word deze mondiale appel-hoogdag gevierd met verschillende appelgerelateerde evenementen en wedstrijden over de hele wereld. Dit jaar mengt ook Belorta zich in de festiviteiten en laten we graag iedereen meevieren. Een appeltje voor onderweg …

In de rand
10
Truienaars verbaasd over factuur Limburg.net

In onze inbox regent het vragen over de factuur over Limburg.net. Velen hebben deze factuur pas in januari laatstleden betaald en kregen vandaag al een nieuwe factuur in de bus. “Te betalen voor 26/10/2019” staat vermeld op de nieuwe betalingsuitnodiging. “Heeft Limburg.net geld nodig?” Is een vraag die enkelen zich …

%d bloggers liken dit: