Een 21-jarige supporter van STVV is in Hasselt veroordeeld tot 10 maanden cel omdat hij tijdens een wedstrijd tegen Club Brugge een agent in burger een trap verkocht. De rechter legde hem ook nog een stadionverbod van drie jaar op.

De jonge STVV-fan ging op 30 oktober 2021 door het lint. Op camerabeelden was te zien hoe een agent in burger een slag op zijn borstkas moest incasseren. Twee Kanaries probeerden de beklaagde te bedaren, maar toch slaagde hij er nog in om krachtig recht in de edele delen te trappen. De agent had nog een week last van een geknelde zenuw. Volgens de procureur probeerde de supporter er nadien vandoor te gaan. Zo verwisselde hij vier keer van kledij en trok hij een kap over zijn hoofd. Na de wedstrijd pakte een politiepatrouille de twintiger op aan een café. De man ontkende alles en beweerde bijna nooit naar het voetbal te gaan, maar die uitleg strookte niet met zijn vurige gedrag op de tribune. Op basis van de camerabeelden, de verklaring van het slachtoffer en de getuigenissen van de stewards en agenten is de Truienaar schuldig bevonden.

Dat de jongeman afwezig was op de rechtbank komt hem op tien maanden cel te staan. Daar bovenop krijgt hij tot 26 april 2026 een stadionverbod voor elke professionele voetbalwedstrijd. Hij mag zich vanaf twee uur voor de match tot twee uur na de wedstrijd niet binnen een straal van 5 kilometer rond een voetbalstadion bevinden. De proceskosten van 317 euro zijn ook voor zijn rekening.