Nog nooit zo weinig verkeersongevallen met gekwetsten in de politiezone

Ongevallen

In 2019 gebeurden er in de politiezone Limburg Regio Hoofdstad 507 verkeersongevallen waarbij er één of meerdere personen gekwetst raakten. Nooit eerder was dit aantal zo laag. Hoewel er op verkeersvlak minder processen-verbaal werden opgesteld, plukte de politiezone opvallend meer dronken bestuurders uit het verkeer.

In 2019 stelden de inspecteurs van de politie Limburg Regio Hoofdstad 507 verkeersongevallen met gekwetsten vast. In 2018 waren dit er nog 588, vier jaar geleden zelfs 686. “Nooit eerder hebben we in onze zone zo weinig verkeersongevallen vastgesteld,” zegt korpschef Pirard. “In alle gemeenten van onze politiezone is het aantal ongevallen het afgelopen jaar gedaald.” De meeste verkeersongevallen gebeuren nog steeds in de herfst- en wintermaanden.

Meer dronken bestuurders betrapt

Aangezien verkeersveiligheid één van de belangrijkste aandachtspunten van de politiezone is, werd er het afgelopen jaar nog meer én gerichter gecontroleerd. “Voor bijna alle verschillende verkeersinbreuken werden het afgelopen jaar minder pv’s opgesteld,” klinkt het bij de politiezone. “Het aantal bestuurders dat geflitst werd, is zelfs met bijna 15% gedaald. In 2019 kregen 49.663 chauffeurs een snelheidsboete.”

Het valt wel op dat het aantal dronken bestuurders het afgelopen jaar aanzienlijk gestegen is. Op een jaar tijd werden er meer dan 1.000 dronken chauffeurs uit het verkeer geplukt. Dit is een stijging van meer dan 16% (866 in 2018).

Meer informatie:

Dienst communicatie

011 938 820 | 011 938 821 | 011 938 822 communicatie@politielr

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Ongevallen
Zweegvliegtuig neergestort in omgeving Tienen

In de buurt van Tienen is een zweefvliegtuig neergestort. Volgens de burgemeester van Tienen Katrien Patryka zijn daarbij twee personen om het leven gekomen. Over de identiteit van de slachtoffers en de juiste omstandigheden van het ongeval zijn nog geen details bekend. Het ongeval gebeurde in de omgeving van het …

Algemeen
Jonge Hasselaar komt om het leven in Zoutleeuw

Deze ochtend brachten we op onze Facebook pagina reeds het bericht dat er een zwaar auto ongeluk gebeurd was op de Ossenwegstraat in Zoutleeuw. Net bereikt het nieuws ons dat de 35 jarige man uit Hasselt overleden is aan zijn verwondingen. Alvast veel sterkte aan familie- en vrienden.

Algemeen
Ongeval Truilingenstraat

Afgelopen middag vond er een ongeval plaats in de Truilingerstraat. De bestuurder is ongedeerd liet trouwe lezer Jasper S. ons weten.