In het onderzoek naar aanleiding van het overlijden van een 86-jarige man te Heers tast het parket van Limburg voorlopig nog in het duister. Ook de inwendige lijkschouwing leverede nog niets op. De drie gearresteerden die verdacht worden van betrokkenheid bij het verdachte overlijden mogen voorlopig beschikken.

“Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of er sprake is van een misdrijf en de eventuele betrokkenheid van bepaalde verdachten moeten verduidelijken”, aldus de woordvoerder van Parket Limburg. “De inwendige autopsie heeft voorlopig geen duidelijkheid en definitief uitsluitsel gebracht over de doodsoorzaak en omstandigheden van het overlijden. In afwachting van verder onderzoek zijn de drie verdachten mogen beschikken. Het onderzoek wordt verder gezet.”

De feiten vonden eerder deze week plaats in de Gelindenstraat in Mechelen-Bovelingen. Daar stierf in de nacht van dinsdag op woensdag een hoogbejaarde man in verdachte omstandigheden. Enkele familieleden van het slachtoffer moesten toen de nacht doorbrengen in een politiecel in Sint-Truiden.