Het ronken van de motoren, het gehuil van de banden en de geur van brandstof doordrenkten de lucht op de ochtend van de Rally van Hannuit. Voor Jordy Delvaux, een man met een hart vol passie voor snelheid, was dit meer dan alleen een race; het was een episch avontuur dat hem tot het uiterste zou drijven.

“De Rally van Hannuit, wat een rally, wat een parcours!” riep Delvaux uit, zijn stem doordrenkt van opwinding terwijl hij zijn gedachten deelde met de wereld. Met een mengeling van opwinding en nervositeit begon Delvaux aan de verkenning van het parcours. Al snel werd het duidelijk dat dit geen gewone race zou worden. Het parcours was uitdagend, een mix van snelheid en technische vaardigheden die elke piloot op de proef zou stellen. Op de dag van de race zelf was de spanning voelbaar. Delvaux en zijn team stonden klaar, vastberaden om alles te geven wat ze hadden. Met zijn co-piloot Zjef aan zijn zijde en zijn trouwe Citroën raceauto onder zijn controle, voelde Delvaux zich klaar om de uitdaging aan te gaan.

De rondes

De eerste ronde bracht enkele hindernissen met zich mee, met voorgangers die hen af en toe ophielden. Maar Delvaux was vastbesloten en wist door te zetten, terwijl zijn voorgangers beleefd ruimte maakten voor zijn bulderende Citroën. In de tweede ronde kreeg Delvaux een kans om voor zijn voorganger te starten, en hij greep deze kans met beide handen aan. Ondanks enkele benauwde momenten op het parcours, slaagde hij erin om indrukwekkende tijden neer te zetten, waardoor hij zijn eerdere verliezen kon goedmaken.

Maar het hoogtepunt van de race kwam tijdens de derde ronde, toen de zon onderging en de lampen aan gingen. Voor Delvaux was dit zijn element. Maar zelfs in het donker was hij niet veilig voor hindernissen. Op een kritiek moment werd hij opgehouden op KP3. Ondanks dit obstakel wist Delvaux nog steeds indruk te maken met zijn prestaties. Na een dag vol adrenaline en actie eindigde Delvaux op een bewonderenswaardige 24e plaats in het algemeen klassement in de divisie 1-2-3. Maar het was zijn 4e plaats in divisie 3-9 die echt de aandacht trok. Hoewel hij eigenlijk niet thuis hoorde in die divisie, klaagde Delvaux niet. Hij was trots op zijn prestaties en de uitdagingen die hij had overwonnen.

Smaakt naar meer

Terwijl de race tot een einde kwam en de nacht viel, bedankte Delvaux zijn team – Luc Vanrijkel, Bart Sterkendries en Katrien Trimpeneers – voor hun onschatbare hulp op de service. En met een glimlach op zijn gezicht keek hij al vooruit naar de volgende uitdaging: de Rally van Principauté. “We zien elkaar snel terug in de Rally van Principauté,” besloot Delvaux, een blik van vastberadenheid in zijn ogen. “Dat wordt opnieuw snelheid en avontuur.”