• door Tom Coppens
  • foto’s © Ricky Blue Passion / Media Haspengouw

 

Simon Mignolet, doelman bij Club Brugge, en Wouter Vrancken, coach van KRC Genk, zijn gehuldigd in hun thuisstad Sint-Truiden. Simon Mignolet won de Gouden Schoen van 2022 en Wouter Vrancken werd verkozen tot trainer van het jaar. “Geapprecieerd worden voor wat ik doe en daarvoor gehuldigd worden door mijn thuisstad, bezorgt me een heel fijn gevoel”, zeggen Simon en Wouter.

“Het is heel leuk om in mijn thuisstad gehuldigd te worden voor het winnen van de Gouden Schoen”, reageert Simon Mignolet. “Als ik zie wat een trouwe achterban ik heb, en hoeveel mensen zijn langsgekomen, kan ik alleen maar dankjewel zeggen. Ook al speel ik voor Club Brugge, ik ben nog altijd iemand van Sint-Truiden. Ik ben er geboren en getogen.”

Ook Truienaar Wouter Vrancken, coach bij KRC Genk, werd gehuldigd. “Geapprecieerd worden voor wat ik doe en daarvoor gehuldigd worden, bezorgt me een heel fijn gevoel”, zegt Vrancken. Zowel hij als Mignolet kregen allerlei cadeaus, zoals een cartoon van zichzelf en een mand vol lekkernijen. Dichte familieleden en vrienden waren aanwezig, net als trouwe fans.

Trakteren

Het is van 1968 gelden dat Sint-Truiden nog eens de gouden schoen binnenhaalde, destijds met Lon Polleunis. Simon begon op zesjarige leeftijd bij Brustem VV, om na drie jaar verder te gaan bij KSK Tongeren. Daar hield hij het al na één jaar voor bekeken en keerde terug naar de vertrouwde stal. Daarna ging het alleen maar steil bergop. Om de dag af te sluiten trakteerde de doelman van Brugge in zijn TwentyTwo Coffee op het Heilig Hartplein.

“Ik ga deze huldiging rustig vieren want woensdag hebben we opnieuw een match voor de Champions League. Het is moeilijk om in mijn huidige agenda een plekje te vinden om uitgebreid te vieren. Maar ik ga ervan genieten, dat moet je altijd doen bij een gelegenheid als deze”, besluit Simon Mignolet.

De huldiging is in 28 beelden te bekijken via Facebook, ook zonder account via TruiensNieuws