Savino Del Bene Volley keert na 1477 dagen terug naar de top vier van het Italiaanse volleybal, ditmaal voor de Final Four van de Italiaanse Beker. Na hun overwinning op Wash4Green Pinerolo in de ronde van 16, hebben ze hun ticket naar Triëst meer dan verdiend. Onze Truiense Britt Herbots speelt een cruciale rol in de wederopstanding van Savino DB Volley.

Vandaag vindt de halve finale plaats tussen Savino Del Bene Volley en Allianz Vero Volley Milano in Pala Trieste. “Dit is een historisch moment, want dit wordt de 26e ontmoeting tussen de twee teams”, geeft de clubleiding mee. “Tot nu toe heeft Vero Volley Milano 13 keer gewonnen en Savino Del Bene Volley 12 keer.” Hoewel Milano een heel sterke ploeg is, met 17 overwinningen en slechts 3 nederlagen, blijft de coach van Britt, Barbolini, optimistisch over de kansen van zijn team.

Meekijken via Rai Sport

De wedstrijd zal live worden uitgezonden op Rai Sport en Volleyball World TV-platform, en dit om 18 uur. Door de code ‘SAVINODELBENE20’ in te voeren bij registratie, kunnen kijkers profiteren van 20% korting op hun abonnement bij Volleyball World TV.

Beeld © Maurizio Anatrini