Handbalclub Sint-Truiden heeft na de beker ook de Belgische titel veroverd. Met 19-12 op het scorebord bleken de Truinoskes te sterk voor Eupen. “In het begin liephet wat stroef maar eenmaal we de smaak te pakken hadden roken we de overwinning en het kampioenschap”, vertelt Gilke Lamotte.

Pinkstermaandag leek aanvankelijk een thriller te worden. In een goed gevulde Trudo Sporthal hadden de Truiense dames het in het begin niet gemakkelijk. “We kwamen wat moeilijk op gang in de aanval maar onze verdediging stond er”, vertelt speelster Gilke Lamotte. “Ook keepster Govaarts speelde een sterke wedstrijd.” Die vult aan: “Het liep inderdaad lekker”, aldus de Nederlandse. “Ik heb mijn aantal reddingen niet bijgehouden, maar het waren er inderdaad veel.”

Bij rust was het 10-6 voor de thuisploeg, maar dat waren nog geen overtuigende cijfers. “In de tweede helft vonden we helemaal onze draai en konden we uitlopen tot wel 7 punten”, vervolgt Gilke. Sint-Truiden haalde het dus met 19-12 en veroverde zo voor de vierde keer in de clubgeschiedenis de Belgische titel.

Masterclass

“Ook mijn vierde titel”, glundert Gilke Lamotte. “Ik ben vooral blij dat we het in twee wedstrijden hebben kunnen afmaken. Wij hebben hier heel hard voor gewerkt. Na de bekerfinale, die we tegen ditzelfde Eupen pas na verlengingen wonnen, was er toch wat twijfel in de groep geslopen. We hebben vanaf dan zeer gericht op verdedigen getraind en ik denk dat we maandag een masterclass hebben afgeleverd. Oké, we kwamen moeilijk op gang maar nadien ging het alsmaar beter.”

Uitblinker van de wedstrijd op deze pinkstermaandag is keepster Laura Govaarts: “Ik ben ontzettend blij met mijn eerste Belgische titel. Dit smaakt naar meer.”

Een fragment uit het interview met Gilke:

https://www.youtube.com/watch?v=cGVoQtqNQQc

©Media Haspengouw