In een confrontatie voor de Playoffs tussen KAA Gent en STVV heeft Gent zichzelf naar een overwinning geknokt, eindigend in een 0-2 triomf voor de bezoekende ploeg. Terwijl STVV aanvankelijk goed van start leek te gaan met een strafschop in hun voordeel, misten de Kanaries voor de vierde keer op rij vanaf de stip, waardoor ze kostbare kansen lieten liggen.

Het was Tissoudali van Gent die zijn team kort voor de rust op voorsprong zette na een zenuwslopende eerste helft. De druk bleef hoog in de tweede helft, waar Godeau van STVV een kans op de gelijkmaker miste na een hoekschop. Een moment van ongelukkigheid in de verdediging van STVV leidde tot een kans voor Mitrovic van Gent, die zijn team naar een comfortabele voorsprong kopte, 0-2.

Terwijl STVV de bal doelloos rondtikte, wist Gent dat de overwinning binnen handbereik lag. De thuisploeg leed zijn eerste nederlaag voor eigen publiek sinds 8 oktober, waarmee ze hun reputatie van het missen van kansen op cruciale momenten bevestigen. De druk neemt toe voor de Kanaries, terwijl Gent met vertrouwen vooruit kijkt naar hun volgende uitdaging.

Beelden © STVV