Nu haar revalidatieperiode erop zit kan Nina Derwael zich volop voorbereiden op het Wereldkampioenschap in Antwerpen. Daarbij staat een nieuwe brugoefening centraal. Het 23-jarige Truinoske beseft dat haar een grote uitdaging wacht. “Ik ben gelukkig maar ik heb een achterstand in te halen. De andere turnsters hebben de voorbije maanden duidelijk niet stil gezeten.”

“Het WK in Antwerpen is haalbaar”, steekt Derwael van wal. “De trainingen lopen vlot en ik kan er weer helemaal tegenaan gaan. Maandag heb ik voor het eerst voluit kunnen springen. Sinds een dikke week train ik op alle vier de toestellen. Dat geeft me een boost van energie. Het zijn zware maanden geweest met veel trainingen bij de kine en weinig in de zaal. Dat is frustrerend. Maar ik merk dat al die krachttraining me nu helpt. Ik ga nog niet helemaal voluit en ik rijg nog niet al mijn elementen aaneen. Maar ik hang weer aan de brug en dat is op dit moment een overwinning.”

Nina kijkt uit naar het WK. Maar ze is niet de enige. “Als in Antwerpen sta, ga ik het beste van mezelf geven. We hebben gesleuteld aan een nieuwe samenstelling van elementen, die iets minder belastend is voor die schouder. We zijn tot een mooie oefening gekomen. Als die in de praktijk zou werken zoals op papier heb ik een competitieve moeilijkheidsgraad. De concurrentie heeft de voorbije maanden niet stilgezeten. Er zijn er steeds meer met een startwaarde van 6.2 tot 6.5 of meer. Ik moet zorgen dat ik ook in die buurt zit. Het gaat heel hard van mijn lichaam afhangen. Momenteel is het vechten om alles samen te houden. Ik voel dat mijn lichaam een dagje ouder wordt. Maar ik doe de sport gewoon nog graag en ik wil zo lang mogelijk doorgaan.”