De door de wol geverfde basketcoach Pascal Angillis gaat een nieuw engagement aan. Naast zijn job als coach bij Femina Habac zal hij opnieuw op nationaal niveau schitteren. “We zijn erg blij voor Pascal, ook omdat hij bij onze club zich zal blijven inzetten”, reageren ze opgelucht bij Femina Habac.

De Belgische basketbalbond gaat door met de Fransman Rachid Méziane als bondscoach. Méziane nam eind vorig jaar tijdelijk het roer over na het ontslag van Valéry Demory en heeft nu een contract ondertekend tot 2024 als headcoach. Met Pascal Angillis en Jill Lorent komen er 2 ervaren assistent-coaches bij.

Pascal Angillis van Femina Habac was ooit al bedrijvig als coach op nationaal niveau, zowel als hoofd- en als assistent-coach bij verschillende eersteklassers. Hij was ooit assistent-coach bij zowel de Cats als de Belgian Lions. Hij was ondermeer een persoonlijke trainer van Antonia Delaere, één van de basisspelers van de Belgian Cats. In 2019 ging Pascal het op nationaal niveau wat rustiger aan doen omdat de thuissituatie dat vereiste. Nu is hij klaar om opnieuw te klimmen tot in de hoogste regionen van het Belgisch basketbal.

Foto © Femina Habac