Het mooie weer en de kerstkraampjes rond de Onze-Lieve-Vrouwekerk gaven zaterdagnamiddag tot in de avond het gevoel dat de kerstsfeer nog lang niet weg is in Sint-Truiden. Popkoor Vocal4’s zorgde voor warme liedjes op de hoek van het Heilig Hartplein/Luikerstraat en hield zo mee de kerstsfeer nog wat langer vast. De warme stemmen galmden zacht en aangenaam zodat heel wat voorbijgangers hun jacht op de solden met graagte even staakten.

Het gemengde popkoor Vocal4’s heeft nog maar net haar decemberconcert achter de rug met ‘Love shine a light’, of ze staan zich alweer warm te zingen in het nieuwe jaar. Het koor met roots in Sint-Truiden deelt de vreugde van het samen zingen graag met zoveel mogelijk mensen. Zo ook gisteren in de late namiddag op het Heilig Hartplein/Luikerstraat, voor het bijna 100 jaar oude standbeeld.
“Wij zijn een enthousiaste groep zangers die het uiteenlopende genre pop brengen”, vertelt een van hen. “Van Sinatra tot Coldplay, van modern tot retro, van stevige up tempo popsongs tot mooie ballades. In ons koor willen we vooral genieten van het zingen, maar we willen ook het koor- en muziekgebeuren in Sint-Truiden en omstreken een nieuwe boost geven.”

Valentijnwijn

Het koor zit niet bepaald stil en heeft haar basis in het parochiaal centrum van Melveren. Iedereen die wil kan er eens komen meezingen om een eerste ervaring op te doen. Er wordt wekelijks gerepeteerd op dinsdagavond van 20u15 tot 22u15.

En op 28 januari houdt het koor een wijndegustatie in de aanloop naar Valentijn. De wijnpaketten met de bijzonder lekkere Valentijnwijn kunnen tijdens de degustatie worden besteld, en afgehaald in hetzelfde parochiaal centrum op zaterdag 11 februari tussen 14 en 15 uur.

Foto’s © TruiensNieuws