STVV heeft het nieuwe jaar geopend met een gelijkspel op Standard. In de eerste match na de winterstop konden de Luikenaren op het nippertje de punten delen met de bezoekers uit Sint-Truiden. Hayashi bracht STVV op voorsprong. In de 92e minuut trapte STVV-verdediger Bauer naast een hoge bal waardoor Perica de nieuwjaarscadeau kon uitpakken. Op de valreep werd het 1-1.

De wedstrijd begon met een mogelijkheid voor Matte Smets. Het afstandsschot van de jonge Kanarie belandde in de handen van Bodart. Na een gesloten en potig openingskwartier kon Standard het balbezit opeisen en de regie overnemen. STVV zakte diep in en loerde op de counter. De beste kans was voor Laifis, die over kopte op aangeven van Dønnum.

Bijna drie punten 

Ook na de pauze slaagde Standard er niet in om de Truiense defensie in verlegenheid te brengen. Het eerste doelpunt viel aan de overzijde. Bruno bediende de vrijstaande Hayashi en die maakte het keurig af.

Standard probeerde daarna het tij te keren, maar kreeg geen bal tussen de palen. Onder impuls van Donnum en Balikwisha creëerde de thuisploeg wel wat kansjes, maar doelman Schmidt moest nooit echt redding brengen. De ingevallen Ohio was gevaarlijk met een gekruist schot, maar die bal ging voorlangs. Zo leek STVV met de volle buit aan de haal te gaan, tot Bauer zich verkeek op een lange bal en Standard optimaal profiteerde. Canak bediende Perica centraal voor doel en die bedankte met de late gelijkmaker: 1-1.

Les Rouches konden al vier wedstrijden op rij niet winnen in eigen huis van STVV. De laatste overwinning dateert van 2018 .

Ameen Al-Dakhil (STVV) reageerde achteraf: “We stonden goed in blok en hadden ons doelpunt gemaakt. Het is heel jammer dat we die tegengoal dan nog slikken. Trainer Hollerbach vult aan: “Het is ergerlijk dat we die gelijkmaker moesten slikken, maar toch de complimenten aan de ploeg voor hun inzet vandaag. We hebben Standard weinig ruimte gegeven.”

Foto © STVV