STVV heeft op de laatste speeldag van de Europe Play-offs met 2-0 verloren op het veld van AA Gent. De Kanaries domineerden de eerste helft, maar gingen na de pauze ten onder. STVV sluit het seizoen af op de negende plaats.

STVV nam de wedstrijd vanaf het eerste fluitsignaal resoluut in handen en creëerde onder impuls van een sterke Ito al snel enkele grote kansen. De vinnige Japanner zette Bertaccini tot twee keer toe alleen voor thuisdoelman Roef, maar de rechtsbuiten kon niet afwerken. Eerst trapte hij in het zijnet, bij zijn tweede poging probeerde hij Roef te dribbelen. Het haalde allemaal niks uit. De Buffalo’s kwamen niet uit de startblokken. 0-0 bij rust.

Tweede helft

Zo goed als STVV aan de eerste helft begon, zo matig kwamen de Kanaries uit de kleedkamer. En gent tapte plots uit een ander vaatje. Het resulteerde al na amper drie minuten in een doelpunt. Fernandez-Pardo was op rechts te snel voor Ito en legde af tot bij Samoise. Die kapte eerst Godeau uit en knalde de bal daarna staalhard voorbij een kansloze Suzuki: 1-0. Na een wanprestatie in de eerste helft tapt Gent meteen na de rust uit een ander vaatje. Fernandez-Pardo vindt Samoise in de zestien en die opent vroeg in de tweede helft de score. STVV kan die achterstand nadien niet meer goedmaken. In de slotfase ging Suzuki pijnlijk de mist in en aanvaller F-P strafte dat genadeloos af. De Gentse buit was binnen en om het feest compleet te maken mocht Nardi zes maanden na zijn horrorblessure nog zijn comeback maken. Gent tankt zo in feestmodus vertrouwen voor de barragewedstrijd van volgende week zondag. Eindstand: 2-0.

STVV sluit een knap seizoen zo af op de negende plaats.

Beelden © STVV