“We beleven met onze G-ploeg een topseizoen dankzij al die positieve resultaten. En nu zijn we kampioen”, klinkt trainer Pascal Hens triomfantelijk en trots. De voorlaatste wedstrijd  tegen gebuur FC Alken gaf bij winst al de titel. Het werd 3-1. Aalst is kampioen van het seizoen 2021-2022!

De sfeer zat er goed in bij de opwarming voor de wedstrijd. “Ik wil ze er toch op wijzen dat de concentratie er ook een beetje moet zijn”, vertelt trainer Pascal Hens. “Ze starten als een zeer hecht team, iets wat ze altijd doen. Na 2 minuten was het al 1-0. Voor de rust konden we de voorsprong verdubbelen (2-0).” Ook na de rust bleef Sporting de leiding behouden. Hens: “Het werd 3-0 waardoor voor ons de titel van kampioen ineens écht heel dicht bleek te komen. Uit respect en omwille van evenwicht, zo gaat dat in het G-Voetbal, speelde we vanaf toen met  één speler minder en kon FC Alken de eer nog redden 3-1 de einduitslag.”

“Minstens één doelpunt voor elke speler!”

Vooral de vriendschap maakt van Sporting Aalst de gezelligste voetbalclub van Sint-Truiden en omstreken, actief in de provinciale reeksen van Limburg en het G-voetbal. Pascal Hens: “De groep respect- en sfeervol laten functioneren met fairplay en sportiviteit, spelvreugde en plezier, wat in G-voetbal Niveau 4 zeer belangrijk is, en waar je posities nog kan zoeken waar de spelers zich het meest goed voelen. Zo maakt iedereen ook graag zijn doelpuntje en die doelstelling hebben wij voor elke speler kunnen behalen: “minstens 1 doelpunt in de competitie”. Nog volgens de trainer is er onderling met de nieuwe spelers een zeer mooie vriendschap ontstaan. Hens beseft ook dat dit mooie seizoen mede te danken is aan Vera America en haar team van de hoofdclub Sporting Aalst. “G-Voetbal dat is voor mij ‘Genieten met de grote G’.”