Het team van de Truidense Reddingsclub nam deel aan de internationale wedstrijd in Seraing. De concurrentie was niet min gezien de top van het reddend zwemmen uit België, Nederland en Duitsland had ingeschreven. STRC behaalde maar liefst vijf keer goud en mocht in totaal 14 keer op het podium staan.

Voor de wedstrijd had men zich bij STRC twee doelen voorop gesteld. Enerzijds wilden de redders enkele wijzigingen uitproberen voor de reeds geplaatste zwemmers richting het Belgisch Kampioenschap. Daarnaast werd gemikt op het behalen van limiettijden voor zwemmers die er dicht bij zaten. Beide doelen werden tot tevredenheid van de ploeg ruim gehaald. Maar voor het zover was moest er eerst stevig uitgepakt worden. “Het werd een lange dag met inzwemmen om 7 uur ‘s morgens en de eerste start een uurtje later. Op het einde van de dag kon team STRC succesvol terugkijken naar een geslaagde dag”, zegt men bij STRC.

Klassement

In een klassement met enkel kadetten en open (junioren, senioren en masters worden in 1 klassement gezet) behaalde team STRC maar liefst 5 keer goud, 7 keer zilver en 2 keer brons in het individueel klassement. In de aflossingen werd er niet gestart om de zwemmers de nodige rust te gunnen tussen de verschillende onderdelen door. Bij STRC is men trots op elk van hun deelnemers. Volgende STRC’ers mochten het podium op voor een medaille: Aiko Knuts, Matisse Croes, Mathijs Vanlaer, Jelle Vandersteen, Elise Croes, Mirte S’heeren en Marine Harzé..

Op het Belgisch Kampioenschap op zondag 8 mei heeft team STRC 24 geselecteerden die aan de start zullen staan en hun beste beentje zullen voorzetten om één of meerdere titels toe te voegen aan het palmares van team STRC.