Waar vorige week STVV nog een laat doelpunt scoorde waardoor ze met drie punten naar huis konden gaan, kregen de Kanaries nu een laat doelpunt tegen. De gelijkmaker verhinderde een feest op Stayen.

Mede door sterk spelende voetballers zoals Steuckers en Delorge waarbij de eerste opviel met hoogstaande voetbaltechniekjes, konden de Kanaries de wedstrijd aanvankelijk goed in handen nemen. In de 20e minuut werd het werk beloond. Na een voorzet van Hashioka lagen Koita en Zahiroleslam op de loer, maar Paeshuyse werkte de bal in eigen doel. 1-0 voor de Kanaries.

Een tweede doelpunt kwam er, ondanks de grote goesting, niet. Dat kwam er ei zo na wél bij het begin van de tweede time. Steuckers bracht de bal goed voor, maar Ito kwam een schoenmaat te kort. Na een prachtige flankwissel van Delorge-Knieper nam Hashioka de bal in één keer mee richting doel. Hij schoot op doel met zijn mindere linker en bracht de keeper aardig in de problemen, maar een doelpunt bleef uit. 1 minuut later kreeg Zahiroleslam nog een kopkans, Kahveh besloot echter over doel.

Eupen bleef in een laag blok spelen. Dat maakte het moeilijk om te voetballen. De Kanaries probeerden eruit te komen, maar de vermoeidheid begon in de benen te kruipen. Zo moest Hashioka in minuut 77 naar de kant. Hij werd vervangen door Ananou.

De invallers probeerden nog wel voor doel te geraken, maar tevergeefs. Het doelpunt viel jammer genoeg in de allerlaatste seconden van de wedstrijd aan de overkant. Na een voorzet ging de bal door de Truiense defensie en belandde zo in doel. Meteen het einde van een wedstrijd waarin Eupen geen echte kans bij mekaar kon voetballen, maar wel met een punt aan de haal ging. Zo kan de ploeg uit het Oostkanton zich voorlopig een beetje uit de degradatiezone houden.

(Klik op de afbeelding om te vergroten) Beelden © STVV