De Kanaries gingen in het Astridpark opzoek naar de eerste driepunter sinds de thuiswedstrijd tegen Antwerp. Anderlecht pakte 9/9 en speelt goed de laatste weken. Door de tandem Verschaeren-Kouamé lijkt de puzzel van Kompany eindelijk in elkaar te vallen. De troepen van Bernd Hollerbach zijn gewaarschuwd.

De coach van de Truinaren koos vanaf minuut 1 om het blok direct laag te zetten en hoopte zo het gevaar van de Brusselaren te beperken. STVV begon aan de wedstrijd met het mes tussen de tanden en vocht voor elk stukje grond. Anderlecht speelt slordig waardoor er geen echt grote kansen komen. Sint-Truiden kan een paar keer uitbreken, maar houdt de ruimte tussen de linies wel klein.

Het laatste kwartier van de eerste helft sloeg Anderlecht erin hoger te komen opzetten, maar verder dan enkele hete standjes voor doel kwamen ze niet. De Truiense defensie zakte verder in, maar bleef georganiseerd.

Rusten geblazen.

Lavalée vervangt Durkin na de koffie. Anderlecht begint scherp, de Kanaries hebben steeds meer fouten nodig om de dartelende aanval af te stoppen. Tot de onvermijdelijke Rafaelov de bal binnenkopt aan de tweede paal op aangeven van Zirkzee. Wie anders dan de gouden schoen.

Sint-Truiden schiet wakker en zet druk, STVV leeft opnieuw. Zo goed als alle geel-blauwe verdedigers worden opgeofferd voor spitsen. Het doelgevaar blijft langs beide kanten komen. Zo blijft het spannend tot minuut 95, wanneer Ashimeru aan de tweede paal de 2-0 binnenkopt is het over en uit.

De komende weken zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden. Zaterdag staat er een verplaatsing naar Gent op het programma. Niet direct de makkelijkste affiche, maar als de kanaries met een goed gevoel aan de kerstafel willen aanschuiven zal er toch gewonnen moeten worden.