Limburgse boeren zullen zondagvoormiddag tot aan de aanvang van de regioderby STVV-Genk een protestactie houden op Stayen. De boodschap ‘kom op tijd’ was al van toepassing, gezien de grote opkomst voor deze wedstrijd. Maar ze wordt nu nog een stukje belangrijker.

De Limburgse landbouwers willen met hun protest gehoord en gezien worden. Vandaar wellicht de keuze voor het moment en de plaats. Zondag speelt STVV tegen Genk en het stadion is nagenoeg volledig uitverkocht. De actie zal impact hebben op de bereikbaarheid van Stayen. De boodschap ‘kom op tijd’ was al van toepassing, gezien de grote opkomst voor deze wedstrijd, en wordt dus nóg belangrijker. Er worden 10.000 supporters verwacht. “Laat de auto thuis als het kan”, is het advies. “Of zak op tijd af naar Stayen als je met de auto komt.” Blokkades komen er niet.

De Fantoog voor Tribune Oost opent om 11.30 uur en is voor iedereen toegankelijk. In en rond het stadion zijn er voldoende mogelijkheden om gezellig samen iets te eten of te drinken. De wedstrijd zelf begint om 13.30 uur.