De top van STVV, Pro League en KBVB hebben de koppen bij elkaar gestoken naar aanleiding van de misnoegde reacties bij de club en haar supporters inzake bepaalde scheidsrechterlijke beslissingen in de laatste wedstrijden. De punten blijven wat ze zijn, maar excuses en een scheidsrechterwissel voor de wedstrijd van vanavond tegen OH Leuven moet het stof doen gaan liggen.

De betrokken partijen zaten rond de tafel voor een open gesprek. “We ervaren deze snelle en constructieve reactie als een teken van respect voor de club”, zegt woordvoerder Youssouf Keita. “We kijken nu vooruit en focussen ons op de wedstrijd van vanavond tegen OH Leuven.” Afgelopen maandag stuurde STVV een open brief naar de Pro League en de KBVB, waarin de club vraagtekens zette bij enkele discutabele scheidsrechterlijke beslissingen van de jongste weken. “Het mag gezegd: de beleidsvoerders hebben de koe bij de horens gevat. De Pro League heeft STVV diezelfde dag nog uitgenodigd voor een vergadering, die intussen gisteren plaatsvond. Ons signaal is dus ernstig genomen”, vertelt CEO Takayuki Tateishi.

Excuses

De clubleiding bracht zijn bezorgdheden ook over aan de top van het scheidsrechterskorps in België. “Het was een constructief en open gesprek. Als club hebben we duidelijk onze bekommernissen geuit over de gang van zaken de voorbije maand. Omgekeerd legde de arbitrage ons uit hoe de begeleiding van scheidsrechters en de werking van de VAR in elkaar zit. Intussen werd ook erkend dat bepaalde beslissingen niet correct waren. Hiervoor kregen we de nodige excuses. Bovendien vond er een scheidsrechterwissel plaats voor de wedstrijd van vanavond tegen OHL, zodat er geen nodeloze druk op de ketel komt”, aldus voorzitter David Meekers. “Natuurlijk krijgen we op deze manier onze verloren punten niet terug. Maar anderzijds blijkt uit deze snelle en kordate aanpak wel dat onze club gerespecteerd wordt. De excuses zijn aanvaard. We rekenen erop dat dit signaal onze supporters en spelers de nodige kracht geeft om er de volgende wedstrijden keihard tegenaan te gaan. STVV recht de rug en strijdt verder om zo hoog mogelijk te eindigen dit seizoen”, besluit Meekers.

OHL – STVV – zaterdag 28 januari om 18 uur 

Foto © STVV