In aanloop naar de reguliere competitie gingen de Kanaries zaterdagavond oefenend voetballen in ’t Kuipje in Westerlo. De Kempenaren speelden dus in geelblauw. Het werd een fair gelijkspel: 2-2 waarbij STVV telkens op achtervolgen was aangewezen.

Beide teams begonnen de eerste helft met een hoge intensiteit. Van beide kanten werd er flink druk gezet en hoewel STVV van in het begin de bal vaak in haar bezit had was het Westerlo dat in de 12de minuut wist te scoren. Doelman Coppens had immers de bal met zijn handen geraakt bij een terugspeelbal wat resulteerde in een indirecte vrije trap: 1-0.

Fatih Kaya liet op het halfuur de gelijkmaker liggen vanaf de stip. Enkele minuten later was het wel raak. Van Dessel zette vanaf links voor richting Godeau, die de bal direct naar Kaya doorspeelde. De nummer 11 kopte hem koel binnen: 1-1. Westerlo kreeg 5 minuten voor de rust ook een penalty: Madsen miste niet. De Kanaries gingen met een 2-1 achterstand de kleedkamer in.

Filippov

Na rust zagen we twee bijna volledig nieuwe teams in het oefenpotje. Alleen Smets en Coppens bleven tussen de lijnen. De dynamiek was er wat uit; de regen maakte het er niet beter op. De kansen bleven schaars voor beide partijen. De partij kabbelde voort, tot Filippov met een prachtige pegel van buiten de 16 gelijkmaakte.

Conclusie: een billijk gelijkspel na een leerrijke oefenpot.