Vanuit museum De Mindere en vanuit Hasp-O Zepperen kwamen er mooie felicitaties binnen voor STVV en haar 100-jarig bestaan. Het zijn mooie beelden die wat tekst en uitleg verdienen.

Tekst en beelden ©️ Museum De Mindere / Hasp-O Zepperen

Als eerste is er een historisch beeld uit 2015 dat ons werd bezorgd door het museum op de Minderbroederssite. Links in beeld zien we de ere-voorzitter van DE MINDERE, pater Bob Van Laer. In het midden staat Binkie en rechts de stichter van museum DE MINDERE, de inmiddels overleden pater Herman Hansen. Of hoe voetbal en religie zich soms dicht bij elkaar bevinden.

Vanuit Hasp-O Zepperen liepen er ook felicitaties binnen.

“Deze week kleurt ons logo van Hasp-O Zepperen niet zijn gebruikelijke grasgroene tint, maar straalt in geel en blauw ter ere van alle geel-blauwe oud-leerlingen en STVV spelers die de school hebben gekend en vertegenwoordigd”, klinkt het vanuit de school. “En dat zijn er, in vergelijking met de andere Truiense scholen, blijkbaar ontzettend veel na wat onderzoek! Ken jij ze allemaal? Van trainers Thijs Bernd (T2 Standard) tot Poll Peeters (ex-trainer STVV), Wouter Vrancken (T1 KRC Genk), Peter Delorge (Teammanager STVV) tot voetballers; Reno Wilmots, Jarne Steuckers, Mathias Delorge, Sam Aerts, Giel Deferm, Gunther Jacobs, tot keepers van onze nationale elftallen Red Flames, Justien Odeurs en Red Devils Simon Mignolet en een Gouden Schoen winnaar.”