STVV kiest opnieuw voor een Duitse coach: Thorsten Fink (55) volgt Bernd Hollerbach op. De ex-speler van Bayern München was tot november vorig jaar trainer bij Al Nasr in Dubai. Fink tekende afgelopen weekend zijn contract. Onder zijn leiding zou het 100-jarig bestaan van STVV een groot feest moeten worden.

Thorsten Fink. De naam alleen al klinkt flink en stevig. De Kanaries krijgen opnieuw een Duitse coach na het vertrek van Bernd Hollerbach. Afgelopen weekend werden de laatste details afgerond en ondertekende de nieuwe coach van STVV zijn contract. Maar wie is Thorsten Fink?

In zijn jeugd trapte Thorsten zijn eerste balletjes bij Borussia Dortmund waar hij opgroeide. In de jaren ’90 werd Fink speler bij Bayern München, en was hij een sterk verdedigende middenvelder. In 2006 begon hij zijn carrière als trainer bij Red Bull Salzburg, eerst bij het tweede elftal en later als assistent van Giovanni Trapattoni. Net als Bernd Hollerbach werd Fink later coach van Hamburger SV. In juni 2019 tekende Fink een contract bij Vissel Kobe in Japan en bleef er vijftien maanden actief met wereldvedette Iniesta in de ploeg.

100-jarig bestaan

Fink zal nu als coach de club in haar 100-jarig bestaan naar successen moeten leiden. Maar een groot feest kan alleen maar als er op sportief vlak wordt gescoord. Sterspeler Bruno is vertrokken. Fink zal wellicht de lijn van Hollerbach doortrekken, en het moeten doen met de transfers die de komende weken worden bedisseld. Zelf ziet hij de toekomst erg positief in: “Ik vind het geweldig om bij STVV aan de slag te gaan en deel uit te maken van een club met zo’n rijke geschiedenis en gepassioneerde fans. Dat we aan de vooravond van het 100ste seizoen staan, maakt het extra speciaal.” Er wacht de nieuwbakken coach nochtans een grote uitdaging: spelers vinden die STVV willen en kunnen vervoegen. “Ik heb heel wat buitenlandse contacten”, aldus Fink. “Samen met de staf en de spelers zullen we er alles aan doen om er een memorabel jaar van te maken”, aldus Fink. Ook grote baas Tateishi klinkt opgetogen: “Deze coach staat voor discipline en hard werk, net als Bernd Hollerbach. Vorig seizoen is gebleken dat we heel sterk zijn in het neerzetten van een defensieve organisatie, maar ook dat we het hoger op het veld moeilijker hadden. We hopen dat dat met deze coach, die voor agressief voetbal staat, ook vaker met een hoge pressing kunnen spelen en efficiënt kunnen aanvallen.”

Foto © STVV