De supporters en de spelers genieten nog volop na van de historische overwinning van afgelopen vrijdag: voor het eerst sinds 1968 bogen de Kanaries een 2-0 achterstand om naar een glorieuze zege op het hoogste niveau. STVV’s onverwachte triomf geeft niet alleen de spelers, maar ook de fans hoop voor het vervolg van de Europe Play-offs. En dat vervolg staat al voor de deur, want aanstaande vrijdag ontvangen de Kanaries Standard op Stayen. De match wordt omgedoopt tot ‘Bloesemwedstrijd’.

De afgelopen weken heeft STVV een indrukwekkende start gemaakt in de Europe Play-offs, met een imponerende 6 op 6. Dit zorgt voor lentekriebels op Stayen en een groeiend gevoel van opwinding bij de supporters. Kan geel-blauw hun reeks van 5 opeenvolgende thuisoverwinningen voortzetten tegen Standard? Dat zal nu vrijdag 12 april moeten blijken, wanneer de wedstrijd vanaf de eerste rij kan worden beleefd. In deze tijd van het jaar oefenen twee Haspengouwse fenomenen een magische aantrekkingskracht uit: de bloesems en STVV. Bert Stas, STVV’s brandmanager, legt uit: “Terwijl de bloesems in volle bloei staan in de plantages, ontluiken ook de talenten van STVV op het veld.

Bloesemwedstrijd

Daarom heeft de club besloten om de wedstrijd tegen Standard om te dopen tot de Bloesemwedstrijd. Na twee opeenvolgende overwinningen ontvangen we Standard en kleden we deze match aan als de ‘bloesemwedstrijd’. Voor deze gelegenheid kunnen supporters genieten van een speciale bloesemcocktail en worden bloesemtoeristen uitgenodigd om een avondje Stayen te beleven. Voor en na de wedstrijd serveren we een speciale bloesemcocktail van Sip ’n Shake. En na de match kunnen de nachtraven nog een feestje bouwen.” Met de combiregeling van kracht is het belangrijk om op tijd tickets te bestellen. Want op vrijdag zullen de loketten gesloten blijven. “Deze vrijdag wordt niet alleen een voetbalwedstrijd, maar een feest van Haspengouwse trots en sportieve triomf op Stayen”, besluit Bert Stas.