Bernd Hollerbach is bezig aan zijn laatste maanden als coach van STVV. De coach zal na dit seizoen andere paden gaan bewandelen. Jammer, want de man wist waar hij mee bezig was en waar hij naartoe wilde. Wat nu met STVV? De club zal alleszins op zoek moeten naar een nieuwe trainer voor het seizoen 2023-2024.

Na twee seizoenen komt er in juni een einde aan de samenwerking tussen STVV en Bernd Hollerbach. Die beslissing deelde de coach donderdagmiddag mee via zijn raadsman.

CEO Takayuki Tateishi, Technisch Directeur Andre Pinto en voorzitter David Meekers lieten weten dat ze een nieuwe overeenkomst met Hollerbach zeker zagen zitten. De STVV-trainer leverde het voorbije anderhalf jaar immers degelijk werk af. Maar voor Hollerbach zelf is het blijkbaar genoeg geweest. CEO Tateishi reageert en betreurt: “We willen coach Hollerbach bedanken voor zijn inzet en professionalisme. Hij heeft een prima job gedaan, wat resulteerde in goede resultaten. Denk maar aan vorig seizoen, toen we een reeks van 9 wedstrijden zonder nederlaag neerzetten en op een mooie 9e plaats eindigden. Dit seizoen presteerde het team degelijk. Bernd was een goede trainer én vriend de voorbije twee jaren. Ik wens hem dan ook veel succes bij zijn volgende uitdaging.”

Geen negativisme

“Ik trad anderhalf jaar geleden aan als coach, toen we in een moeilijke situatie zaten”, stelt Hollerbach. “Mijn taak was om stabiliteit te brengen. Die opdracht is nu vervuld. Het team heeft een stevig fundament, een duidelijk systeem en de juiste ingesteldheid. Dit is geen beslissing die is ingegeven door negativisme. Ik voel me nog altijd in mijn sas bij STVV. Iedereen die mij kent weet dat ik alles voor STVV zal blijven geven, tot de laatste dag van mijn contract. We willen dit mooie hoofdstuk in schoonheid afsluiten.”

Door de beslissing op dit moment kenbaar te maken, heeft STVV de kans om een geschikte opvolger te zoeken.

Foto © STVV