Op vrijdag 22 maart brengt STVV de gloriejaren tot leven tijdens de Legends Gala Night op Stayen. Twee teams, geleid door kapiteins Peter Delorge en Eddy Dierickx, zullen de fans trakteren op een spektakel vol nostalgie en herinneringen aan iconische momenten uit de 100-jarige geschiedenis van de club.

Supporters krijgen de kans om hun helden van weleer in actie te zien, waaronder Cephas Chimedza en Dirk Van Oekelen. Op het veld zullen legendarische figuren uit verschillende decennia samenkomen voor een unieke wedstrijd. De vroegere aanvoerders Peter Delorge en Eddy Dierickx zijn de gelegenheidskapiteins van de twee ‘dream teams’. “De selectie van de teams is nog in volle gang”, vertelt STVV-icoon Peter Delorge. “Het wordt een mix van spelers uit verschillende decennia. Bij het maken van de selectie hebben we ons in eerste instantie gebaseerd op de uitslag van de verkiezing van het Elftal van de Eeuw. Beide ploegen zullen ook een eigen coach, assistent-trainer en materiaalman uitnodigen. maar beide kapiteins beloven een mix van ervaren spelers uit het verleden. Het wordt een trip down memory lane”, aldus Delorge. “We zijn bezig met het samenstellen van de teams op basis van de resultaten van de verkiezing van het Elftal van de Eeuw.”

Scheidsrechter Meekers

Niet alleen de spelers, maar ook de coaches, assistent-trainers en zelfs de scheidsrechter beloven een buitengewone ervaring te bieden. David Meekers, voorzitter van STVV, zal de wedstrijd leiden als scheidsrechter, wat een extra nostalgisch tintje toevoegt aan het evenement. Hoewel de spelers misschien niet meer zo fit zijn als in hun hoogtijdagen, belooft het een intense strijd te worden. “We hebben de wedstrijd iets verkort”, lacht Dierickx, “maar de passie en het enthousiasme zijn nog steeds aanwezig.” Voor de fans is er niet alleen spektakel op het veld. Wie een ticket bemachtigt voor 21 maart, maakt kans op unieke ervaringen, waaronder het geven van de aftrap en zelfs een invalbeurt tijdens de wedstrijd. Retro-shirts en gesigneerde wedstrijdballen worden ook verloot onder de gelukkige winnaars.

Na afloop van de wedstrijd hebben supporters de mogelijkheid om te dineren tussen de Legends, waardoor deze avond een onvergetelijke ervaring wordt voor alle Kanaries, jong en oud. Voor meer informatie en tickets kunnen fans terecht op de officiële website van STVV.

Beeld © STVV