De STVV-kern traint zaterdagmorgen om 10 uur. Lat er op de dag staat er een eerste oefenpot  op het programma, en dan nog wel tegen Zepperen-Brustem. Nieuwkomers Dumont en Bocat zullen er ook bij zijn.

Ook de jonge Belgische middenvelder, Olivier Dumont, heeft nu zijn contract bij STVV getekend. Olivier is een jeugdproduct van Standard Luik sinds 2011. Als speler van het U21 team speelde Dumont vorig seizoen ook 2 profwedstrijden onder coach Leye. Samen met Bocat, die we eerder deze week al voorstelden, versterken ze de STVV-A-Kern. Zaterdag mogen ze om 10 uur al meteen laten zien wat ze waard zijn.  Coach Hollerbach hoopt stiekem dat Lavalée en Hara eveneens de ploeg komen vervoegen.

Afscheid

Maar er dient ook afscheid te worden genomen. Na één succesvol seizoen aan de zijde van coach Bernd Hollerbach, gaat Schmitt aan de slag bij SC Paderborn 07 als hoofdtrainer van het U19 team. Ook aan de samenwerking met keeperstrainer Jurgen De Braekeleer komt een einde. De combinatie tussen de nationale ploeg U19 en de eerste ploeg van STVV werd steeds moeilijker.

Zaterdagavond om 18 uur speelt de A-kern tegen Zepperen-Brustem, wat wel eens in een klein Truiens volkfeestje zou kunnen ontaarden. We zullen er graag bij zijn.

Foto’s – ©STVV