STVV heeft het seizoen 2021-2022 in schoonheid afgesloten. Standard ging moeiteloos voor de bijl met 3-0. Door de overwinningen van Charleroi en Genk leverde dat echter geen plaats op in de Europe Play-Offs.

De file op de Haspengouwlaan richting Stayen omstreeks 17.30 uur kondigde het al aan. Het voetbalstadion van STVV mocht – eindelijk – nog eens tot de nok gevuld worden. In de wedstrijd zelf trok een dominant STVV het laken naar zich toe. Bij de eerste grote mogelijkheid was het meteen prijs. Hara trof via de paal raak op aangeven van Kagawa. Zes minuten later verlengde Leistner een hoekschop van Kagawa met het hoofd. Hayashi was er meteen bij om het af te maken. Op slag van rust had Hayashi zelfs de mogelijkheid om er 3-0 van te maken, maar zijn kopbal ging over.

Na de pauze kwamen de bezoekers iets scherper uit de kleedkamer. Schmidt moest voor het eerst aan de bak op een poging van Dragus. Ook STVV bleef gevaarlijk met onder meer een uitstekende mogelijkheid voor Hayashi.

Minder dan een kwartier voor tijd trapte invaller Klauss de 3-0 tegen de touwen. De Braziliaanse spits stond amper een minuut op het veld. Sint-Truiden gaf daarna niets meer weg en boekte zo een vlotte zege tegen streekgenoot Standard.

STVV eindigt het seizoen met een buitengewone reeks van 23 op 27. Een ticket voor de play-offs zit er, na een indrukwekkende eindspurt van de laatste weken, helaas niet in omdat Genk won. Maar het feestgedruis klonk er nadien niet minder om. En er zijn stevige fundamenten gelegd voor het volgende seizoen.

(Foto: ©STVV Communicatie)