In de Amstel Gold Race heeft Tim Wellens genoegen moeten nemen met de 20e plaats. Hij hoopte nochtans opnieuw te kunnen aanklampen bij de grote koereurs van dit moment. Aanstaande woensdag hoopt hij dat alsnog te kunnen in de Brabantse Pijl.

Nog een maand en onze stadsgenoot Tim Wellens verjaart. De Truienaar zal dan 31 lentes tellen, op 10 mei om precies te zijn. De laatste maanden waren echter niet bepaald de gemakkelijkste in zijn leven. Ondanks de teleurstellende resultaten omwille van ziekte de voorbije maanden, hoopt Wellens opnieuw te kunnen aanklampen bij de toppers.

In de Amstel Gold Race van afgelopen zondag kon de Truienaar net niet mee met de kopgroep. Zelf had hij voor de wedstrijd al meegegeven dat zijn vertrouwen wel wat beter kan. Wellens stapte ziek uit de Tirreno, herstelde en trainde goed in thuisbasis Monaco en dacht zowel in Dwars door Vlaanderen als de Ronde van Vlaanderen opnieuw aan te knopen met de hoopgevende resultaten van eerder dit seizoen. Toen dat niet lukte zette hij zijn zinnen op de Amstel Gold Race. Bij de beste 20 eindigen is niet slecht. Het vertrouwen groeit. Wellens krijgt opnieuw honger naar beter en hoger. Benieuwd of dat woensdag gaat lukken.