De twee duels van gisterenavond voor de Beker van België liepen slecht af voor de Limburgse ploegen. Antwerp kegelde Genk er genadeloos uit (3-0). STVV ging met 10 man kopje onder bij Zulte Waregem (2-0). Na amper 45 seconden liep STVV-doelman Daniel Schmidt al tegen een rode kaart aan. Een klap die de Kanaries niet meer te boven zouden komen.

De wedstrijd was nog geen minuut bezig of Kanarie-doelman Schmidt was verrast op de eerste lange bal van de wedstrijd. Hij kwam te laat op de doorgebroken Ramirez. Schmidt werkte Ramirez tegen de zompige mat, een ongelukkige tussenkomst buiten de zestien. Scheidsrechter Boucaut aarzelde niet en greep meteen naar de achterzak: een rode kaart! STVV moest de ganse wedstrijd met 10 man verder. De Kanaries toonden zich ondanks de vroege rode kaart strijdvaardig. Reservedoelman Jo Coppens moest lijdzaam toezien hoe zijn ploeg de overtalsituatie moest ondergaan. Toch maakte hij zichzelf na een kwartier (even) onsterfelijk. Coppens moest zich tonen op een strafschop na handspel van Hayashi. Hij koos de juiste hoek en hield Gano van de openingstreffer. Een knappe redding van de invaller. Even later had Bruno een schietkans, maar Bossut reageerde alert.

2-0

Na eerst nog een reuzekans te missen, fungeerde Gano niet veel later als de perfecte assist bij de aanval van zijn ploegmakker Fadera. Die zorgde zo net voor de rust voor de openingstreffer.

Voorbij het uur floot Boucaut een tweede strafschop na contact tussen Coppens en Fadera in de zestien. Vormer was trefzeker vanop elf meter: 2-0. In het slot kwam Hayashi wel nog dichtbij een doelpunt. En zo komt er een einde aan het verhaal van STVV in de Beker van België.