• door Seppe Dewael

Het voorbije voetbalweekend was niet het weekend waar de STVV-fan op gehoopt had. Het drieluik RWDM – Francs Borains – eupen moest 3 overwinningen opleveren en 3 matige wedstrijden later zijn er dat maar twee. Bovendien slikte STVV nu twee competitiewedstrijden op rij een doelpunt in het absolute slot van de wedstrijd, een werkpunt voor Thorsten Fink en de zijnen.

Waar nog aan gewerkt moet worden is de creativiteit voorin. Als Abou Koita de kansen niet creëert kijkt iedereen naar Steuckers en Ito, maar vooral die laatste heeft op de vraag naar kansen voorlopig geen antwoord.

En dan is er nog steeds dat spitsenprobleem. Khaveh leek dat probleem even op te lossen na zijn sterke invalbeurt tegen Francs Borains in de beker, maar kon dan weer geen potten breken tegen een al bij al zwakke Eupen-defensie. Misschien is het tijd om onze pijlen opnieuw te richten op ouderdomsdeken Okazaki, die net terugkeert uit blessure.

Na alle andere resultaten van deze speeldag valt de schade nog goed mee. STVV is nog steeds 9e en staat op zowel 3 punten van de top 6 als 3 punten van eerste achtervolger Eupen. Eén ding is zeker: vrijdag moet er in ‘t kuipje gewonnen worden van degradatiekandidaat Westerlo. Dan is de aansluiting met de top 6 opnieuw gemaakt en is dat degradatiespook weer even opgeborgen.

LUISTER LIVE naar het wedstrijdgebeuren, nu vrijdag 10 november om 20.00 – Studio Kanarie via www.trudofm.be